Naslovna Najnovije Mozaik prijateljstva: Preko 500 korisnika javne kuhinje proslavilo Vaskrs!

Mozaik prijateljstva: Preko 500 korisnika javne kuhinje proslavilo Vaskrs!

0

Vaskrs u javnoj kuhinji Mozaika prijateljstva bio je u pravom smislu te riječi praznik. Bio je to praznik čovjeka. Praznik namijenen svima, jer to i jeste smisao Vaskrsa, kaže Stoja Milovanović duboko zahvalna na svemu što “Mozaik priajteljstva” radi kako bi korisnici javne kuhinje imali život dostojan čovjeka.

– Miroslav je čovjek da ga nema Evropa, ne samo ovdje u Bnajaluci i šire. Puno nam znači sve ovo, jer čovjek svaki dan dijeli pomoć, daje nam sve što stigne iz donacija, pa bez njega narod bi bio gladan. Posebno mi je drago kada nas skupi ovako za praznike da se družimo, posebno je svečano ovako na praznike. Puno nam to znači – kaže Stoja.

U javnoj kuhinji Obrok ljubavi je na Vaskrs bilo veselo. Tako je i na ostale praznike, kaže Miroslav Subašić, predsjednik UG “Mozaik prijateljstva”.

– To je dan kada korisnicima javne kuhinje, pored paketa pomoći, prirede svečani ručak, sve sa ciljem da i oni osjete duh Vaskršnjih praznika. Moram da kažem da sam najponosniji čovjek, zbog jedne činjenice, koja je možda i jako važna u današnje vrijeme.

 

 

Naime “Mozaik prijateljstva” slavi Uskrs, Vaskrs i Bajram. Mi ne želimo ni po kojoj osnovi da dijelimo ljude, niti da dijelimo Boga, već naprotiv želimo da iskoristimo sve te praznike u narodu i da na neki način priredimo ne jednu gozbu, već jednu takvu svečanost, da svi zajedno služimo ljudima, koji su do juče izgrađivali naše društvo – kaže Subašić.

Posebno veselo bude na praznike zbori Subašić. Kroz javnu kuhinju tokom Vaskršnjih praznika prošlo je gotovo pet stotina ljudi. Zahvalan je veli do neba donatorima koji su omogućili da korisnici javne kuhinje osjete duh Vaskršnjih praznika.

Foto: Elta TV

– I ono što je možda još jako lijepo u cijeloj priči, ovdje u “Mozaiku prijateljstva” se borimo da ova zgrada izgleda ljepše i bolje. Unutra stavljamo pločice, tako da možda po prvi put na Vaskrs ljudi će u ovoj sali moći da sjede dostojanstveno, da uživaju u ovome svemu i da im bude prijatno U javnoj kuhininji – kažu iz “Mozaika prijateljstva”.

Foto: Elta TV

Već sada njajavljuju svečani ručak i za Bajram, jer kao što rekoše na početku priče, ovdje se svi praznici slave, jer ne žele ni pojoj osnovi da dijele ljude, čovjek je jednostavno čovjek.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube