Naslovna Sport Mozzart kupio Ronaldovu traku i uplatio novac za liječenje Gavrila

Mozzart kupio Ronaldovu traku i uplatio novac za liječenje Gavrila

Na učešće u aukciji smo se odlučili prvenstveno zbog toga što je humanitarnog tipa, sa željom da probudimo društvenu odgovornost kod pojedinaca, firmi i organizacija

Kapitensku traku Kristijana Ronalda koja je završila na travi beogradske Marakane poslije kvalifikacione utakmice za Mundijal Srbija – Portugal na humanitarnoj aukciji kupila je kompanija Mozzart i time obezbijedila 125.000 maraka za liječenje malog Gavrila Đurđevića!

Aukciju je preko sajta Limundo sprovela organizacija „Zajedno za život“, a završena je jutros u 09:38, kada je Mozzartova ponuda proglašena za najbolju.

„Na učešće u aukciji smo se odlučili prvenstveno zbog toga što je humanitarnog tipa, sa željom da probudimo društvenu odgovornost kod pojedinaca, firmi i organizacija. Mozzart već duži niz godina pomaže mnogim organizacijama preko kojih se prikuplja novac za liječenje djece. Odmah smo se priključili licitaciji sa željom, ne samo da podižemo iznos svote za malog Gavrila, nego i da podižemo svijest o tome koliko je potrebno da svi budemo jedinstveni i da udruženim snagama pružamo kontinuirano podršku ovakvim akcijama. Licitacija je podigla na noge cijelu Srbiju, a nadamo se da će se što više ljudi sada uključiti i pomoći, u skladu sa svojim mogućnostima“, kažu u kompaniji Mozzart.

Podsjetimo, Ronaldo je traku bacio na travu nezadovoljan nepriznatim golom, a uzeo ju je mladi vatrogasac Đorđe Vukićević, s humanom namjerom da je iskoristi za pomoć malom Gavrilu.

Gavrilo je rođen 7. septembra 2020. godine, a tri mjeseca poslije rođenja konstatovano je da ima rijetku neuromišićnu bolest SMA 1 (spinalna mišićna atrofija tip 1).

OVDJE možete pročitati na koje načine možete da pomognete Gavrilu u teškoj borbi.

 

Izvor: N.N.