Naslovna Politika “Tražili viski da nazdrave nakon neusvajanja budžeta” Stanivuković o burnoj sjednici Skupštine...

“Tražili viski da nazdrave nakon neusvajanja budžeta” Stanivuković o burnoj sjednici Skupštine Grada i svojim narednim potezima

Cilj je da se meni napakosti, građani ispaštaju. Njihova želja je vidjeti mene iznerviranog. Ne shvataju da čine kontrauslugu sebi i građanima, istakao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, komentarišu neusvajanje budžeta Grada Banjaluka u lokalnom parlamentu.

On je podsjetio na rečenicu Milorada Dodika, predsjednika SNSD-a, koju je rekao nakon izbora a to je da će skupštinsk većina koju čini SNSD, odbiti sve prijedloge. Takođe, on je rekao da odbronici nisu prihvatali ni amandmane koje su oni predložili, te da je određeni broj njih nakon sjednice tražio viski da nazdrave jer su “nasamarili Stanivukovića”.

Stanivuković je u uvodu rekao da su amandmani na budžet dostavljeni u subotu, koja je neradni dan, te da se tu radi o povredi Poslovnika.

– Skupština je krenula nasilno da glasa, mi smo rekli – branićemo tijelima. Shvatili smo da sopstveni prijedlog nisu usvojili. Oni su povukli sopstvene amandmane, prijedloge za budžet, koji su nerealni, nezakoniti, jer Banjaluka ne može da isplaćuje plate drugim obveznicima. Ne možete dati u budžetu nešto čega nema – izjavio je Stanivuković.

On je istakao da odbornici skupštinske većine predlažu nešto što nije sprovodivo, te da to nisu radile ni prethodne administracije, prošle ili pretprošle godine.

– Zašto bivši zamjenik gradonačelnika, danas odbornik, nas uvjerava da je to tačno, a za četiri godine nije dao marku u tom obliku. Ako je tako, ako ne treba milion za plaćanje struje, javne rasvjete, održavanje trgova, puteva, zašto ste odvajali toliko sve godine, a moguće je za 100.000 KM? Zašto tako grad nije funkcionisao? Zašto sve može tako ove godine – pitao je Stanivuković.

Prema njegovom mišljenju – korijen problema je u noći 15. novembra 2020. godine.

– Kada je Dodik rekao – šta god da predloži, mi ćemo odbiti. Odbijen je moj prijedlog za dogradonačelnika, cilj je blokirati Banjaluku. 100 dana mandata dočekujem u potpunoj blokadi grada – izjavio je gost N1.

On je kazao da je nerealno očekivati da grad nađe milione za porodilje, zdravstvene radnike, penzionere – a Vlada RS to ne može. Pojasnio je da on ne može uraditi ništa za šta nema sredstva, a da pri tom ne može da ošteti Banjaluku time što će uskratiti osnovne stvari potrebne za funkcionisanje grada.

– Njih pet je otišlo do kabineta, tražili su viski da nazdrave kako su nasamarili Stanivukovića. SNSD vodi antikampanju protiv ovoga što radimo. Promjene u koje smo krenuli dolaze. Težak je period, pozivam građane da istrpe, cilj je promjena u ovom društvu – rekao je Draško Stanivuković za N1.

Imena odbornika, kako je rekao, objaviće uskoro na svom Tviter nalogu.

Draško Stanivuković želi da se sastane sa Dodikom, rekao je, jer želi riješiti probleme.

– Ako hoćete da riješite problem u kompaniji, sjednete sa direktorom, ne sa radnikom. Odbili su budžet koji predviđa osam miliona rashoda manje, 35 miliona investicija. Kvalitetan budžet. Poziv Dodiku je upućen, zovem ga kao predsjednika stranke. On ima odgovornost – izjavio je.

(Srpskainfo)