Naslovna Društvo Mtel ulazi na još jedno tržište regiona

Mtel ulazi na još jedno tržište regiona

Generalni direktor kompanije Telekom Srbija Vladimir Lučić izjavio je da je počelo osnivanje firme Telekoma u Sjevernoj Makedoniji, koja će se zvati Mtel.

Lučić je istakao da će sa radom početi za mjesec dana najprije ponudom usluga satelitske televizije, a do kraja godine, kako kaže, bit će puštene usluge mobilne telefonije i optičkog interneta.

Podsjetimo da je Telekom Srbija vlasnik kompanije Mtel u BiH, koja je tržišni lider i u svom sastavu ima još nekoliko bh. firmi, poput Logosofta, Elta Kababel, Telrad neta, Blicneta itd. Mtel postoji i u Crnoj Gori gdje također jedan od tržišnih lidera. Večinski vlasnik Telekoma Srbija je država Srbija.

– Za nas su veoma važne odluke koje su danas donesene na ekonomskom forumu u Skoplju, jer smo kompanija koja želi da bude lider u regionu. Imali smo u planu širenje na tržišta Sjeverne Makedonije i Albanije, planovi postoje još od prije tri godine. Probali smo da uđemo na albansko tržište kupovinom albanskog Telekoma, ali smo na kraju bili zaustavljeni – rekao je Lučić za Tanjug.

Međutim, naglašava, da danas dolazi novo vrijeme i da se otvaraju granice ekonomskog razvoja.

– Razlog zbog koga sam ja danas u Skoplju jeste da je krenulo osnivanje firme Telekoma Srbija u Sjevernoj Makedoniji i zvaće se Mtel, kao što se zovu naše firme u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini – istakao je Lučić.

On je naveo da regionalne inicijative dodatnu brišu granice za privredu i dodao da je to bitno za Telekom koji želi da bude prisutan u svim zemljama regiona.