Naslovna Najnovije MUP Crne Gore: Kavčani planiraju ubistvo Abazovića

MUP Crne Gore: Kavčani planiraju ubistvo Abazovića

PODGORICA – Uprava policije Crne Gore došla je do saznanja da postoji potencijalan rizik po život i bezbjednost potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, zbog čega su preduzete dodatne mjere na njegovoj zaštiti u saradnji sa drugim državnim institucijama.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) saopšteno je da prikupljena saznanja ukazuju na namjeru pripadnika organizovanih kriminalnih grupa, prvenstveno Kavačana i jednog od vođa Slobodana Kašćelana, da kao reakciju uslovljenu njihovim hapšenjem i procesuiranjem zbog izvršenja krivičnih djela teškog i organizovanog kriminala, preduzmu aktivnosti usmjerene na ugrožavanje života Abazovića.

„Preduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju ubistva, koje se juče desilo u Mojkovcu, službenici Uprave policije došli su do informacija koja ukazuju na postojanje potencijalnog rizika po bezbjednost nosilaca najviših državnih funkcija“, navedeno je u saopštenju.

Iz MUP-a dodaju da su prvenstveno preduzete dodatne mjere na zaštiti Abazovića u saradnji sa drugim državnim institucijama, svjesni činjenice da su pripadnici ove organizovane kriminalne grupe dio širih regionalnih struktura, sa veoma jakim konekcijama na transnacionalnom nivou čija je ključna karakteristika beskrupulozno izvršenje najtežih krivičnih djela.

Iz MUP-a napominju da su posljednjim realizovanim aktivnostima, ali i tokom prethodnog perioda, pokazali da imaju lične i profesionalne hrabrosti da se sa punim kapacitetom suprotstave savremenim bezbjednosnim izazovima i obračunaju sa pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa.