24.7 C
Banja Luka

Muškarac iz Šipova optužen da je dva puta pokušao ubiti komšiju, oba puta ga promašio

Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci policijapodiglo je optužnicu protiv Predraga Jerinića (26) iz Šipova koja ga tereti da je iz lovačke puške u dva navrata pokušao ubiti komšiju Vladimira O. (57) ali ga je oba puta promašio.

U optužnici se precizira da je Jerinić optužen za dva krivična djela pokušaj ubistva u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivvnih materija.

Prvi pokušaj ubistva dogodio se u 22. februara ove godine oko 17 sati na planini Lisina, blizu lokaliteta „Crni kamen“ u Šipovu, kada je optuženi došao do nezavršene lovačke kuće i sačekao da naiđe Vladimir O., pa u njegovom pravcu ispalio jedan metak iz lovačke puške, koji ga nije pogodio.

„Potom je krenuo za njim i ispalio više metaka u njegovom pravcu , a jedan metak je pogodio u zemlju 20-30 centimetara pored desne strane oštećenog, nakon čega je oštećeni pobjegao u pravcu sela Stupna“, stoji u optužnici.

Drugi pokušaj ubistva desio se 15. jula ove godine oko 18 sati, a Jerinić se tereti da je došao do porodične kuće žrtve, sačekao ga da naiđe, a onda u njegovom pravcu ispalio jedan metak iz sačmarice, koji ga takođe nije pogodio.

Nakon potvrđivanja optužnice, Okružni sud Banjaluka produžio je pritvor Jeriniću

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here