Naslovna BIH Na beogradskom aerodromu uhapšen OPASNI UBICA iz BiH! Bio osuđen na 17...

Na beogradskom aerodromu uhapšen OPASNI UBICA iz BiH! Bio osuđen na 17 godina ZATOVORA

0

Damir Mehić zvani Bibi uhapšen je na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ kada je pokušao da uđe u Srbiju! Kako je „Kurir“ danas prenio, Mehić je priveden je je imao falsifikovana lična dokumenata. Međutim, provjerom se ispostavilo da je riječ o osuđeniku za najteže djelo, ubistvo.

Mehić je osuđen na 17 godina i pet mjeseci zatvora zbog ubistva u Tuzli, a nakon bjekstva Interpol je za njim raspisao potjernicu.

Mehić je uhapšen na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ gdje je prilikom pokušaja ulaska u Srbiju pružio na uvid policijskim službenicima falsifikovana dokumenta za utvrđivanje identiteta, zbog čega je zadržan i priveden.

Navodno, Mehić je imao falsifikovani pasoš Republike Srbije.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu odredilo mu je pritvor zbog falsifikovanja ličnih dokumenata, a nakon izvršenih dodatnih provjera, putem Interpola je utvrđeno da se radi o osuđenoj osobi, koju BiH potražuje zbog izdržavanja kazne zatvora.

Naime, Kantonalni sud u Tuzli Mehiću je izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 17 godina i pet mjeseci za ubistvo koje je počinjeno 2013. godine u centru Tuzle.

Ubistvo je bilo epilog krvavog obračuna između dvije kriminalne grupe.

Nakon ubistva, Mehić se dao u bjekstvo, a uhapšen je u januaru 2018. godine na Jahorini, po potjernici koju je tada za njim raspisalo Tužilaštvo Tuzlanskog kantona u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova.

Dvije godine je proveo u pritvoru, nakon čega je, po odluci Kantonalnog suda u Tuzli, pušten na slobodu, navodi „Kurir“. Sudski proces je okončan, a Mehić je u februaru ove godine osuđen na 17 godina i pet mjeseci zatvora. Međutim, ponovo se našao u bjekstvu te je za njim bila raspisana potjernica.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube