22.7 C
Banja Luka

Na radnika se obrušila drva i ubila ga

TESLIĆ – Simeon Puljić (23) iz Teslića poginuo je kada su se na njega obrušila drva u krugu firme Hemijska industrija „Destilacija“ u Tesliću, potvrđeno je „Glasu Srpske“.

Iz Policijske uprave Doboj, navodeći inicijale, saopštili su da se nesreća desila juče, 21. decembra.

– Policiji je oko 21.20 časova prijavljeno  da je u krugu jednog privrednog društva u Tesliću u pogonu za preradu drveta došlo do obrušavanja veće količine drva na radnika S.P. sa područja opštine Teslić, koji je od zadobijenih povreda preminuo na licu mjesta. U toku je rad po navedenom i o svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj – saopšteno je iz policije.

Pojašnjava se da su drva koja su pala na radnika korištena za peći u procesu proizvodnje.

Iz HI „Destilacija“ Teslić saopšteno je da su tragičnom smrću radnika Simeona Puljića pretrpjeli veliki gubitak i ostali bez besprijekornog radnika i mladog čovjeka.

– Porodici i prijateljima nesrećno preminulog radnika Uprava našeg preduzeća izražava najdublje saučešće.  Simeon je život izgubio spletom nesrećnih okolnosti, tokom obavljanja svojih redovnih radnih zadataka.  Ne postoje riječi kojima možemo izraziti žaljenje za nesrećom koja se dogodila i tugu  zbog gubitka radnika, za kojega smo imali samo riječi hvale. Porodici ćemo pružiti svaku vrstu pomoći, ali nažalost, ne može  se vratiti život našeg kolege i prijatelja – navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je HI „Destilacija“ oduvijek  bila maksimalno posvećena obezbjeđenju svih mogućih mjera zaštite na radu, ali neke opasnosti i okolnosti, nažalost, nije moguće predvidjeti.

– Od saznanja za ovaj nemili događaj. Uprava preduzeća stajala je i stoji na raspolaganju svim istražnim organima u cilju utvrđivanja krajnjih okolnosti i eventualne odgovornosti i  tako će biti do kraja svih istražnih radnji- stoji u saopštenju preduzeća HI „Destilacija“ Teslić.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here