Naslovna Najnovije Na red došla PODJELA DIREKTORSKIH POZICIJA: “Proširena Trojka” na sastanku sa partnerima...

Na red došla PODJELA DIREKTORSKIH POZICIJA: “Proširena Trojka” na sastanku sa partnerima iz Republike Srpske

0

Uoči božićnog prijema koji član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović organizuje u administrativnom centru Vlade RS u Istočnom Sarajevu, organizovan je sastanak koalicionih partnera na nivou BiH.

Predstavnici stranaka “proširene Trojke” stigli su na sastanak koji je počeo u 16 časova, a među njima su predsjednici stranaka i budući ministri Edin Forto i Elmedin Konaković, zajedno s njima stigli su Denis Zvizdić, Aljoša Čampara i Nerin Dizdar.

U ime delegacije iz Republike Srpske prisustvuju Željka Cvijanović, kandidati za ministre BiH Zoran Tegeltija i Nenad Nešić, te premijer RS Radovan Višković.

Ispred HDZ prisustvuje mandatarka u Savjetu ministara BiH Borjana Krišto.

Ranije su partneri dogovorili ko će biti ministri BiH, a to su Zoran Tegeltija (SNSD) za ministra finansija i trezora BiH, Elmedin Konaković (NiP) za ministra spoljnih poslova BiH, Zukan Helez (SDPBiH) za ministra odbrane, Nened Nešić (DNS) za ministra bezbjednosti, Staša Košarac (SNSD) za ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, Edin Forto (Naša stranka) za ministra saobraćaja i komunikacija, Davor Bunoza (HDZ BiH) za ministra pravde i Dubravka Bošnjak (HDZ BiH) za ministra civilnih poslova. Na funkciju ministra za ljudska prava i izbjeglice će doći Sevlid Hurtić.

Kako Klix saznaje, danas su na stolu dalja kadrovska rješenja, koja se odnose na direktorske pozicije. Kako se nezvanično saznaje, koalicioni partneri dogovaraju raspodjelu pozicija u agencijama BiH.

Upravo to bi trebalo biti i na dnevnom redu prve sjednice Savjeta ministara nakon konstituisanja.

Akteri se moraju dogovoriti kojoj stranci će pripasti koja agencija u odnosu na interesovanja i kadrovska rješenja koja imaju.

Nakon sastanka planiran je božićni prijem Željke Cvijanović, koji počinje u 18 časova. Na prijemu će biti i predsjednik RS Milorad Dodik, a nije poznato da li je stigao ranije i na sastanak sa partnerima, piše Klix.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube