Naslovna Politika Ko preuzima PDP: Kandidatura Trivićeve i dalje pod upitnikom

Ko preuzima PDP: Kandidatura Trivićeve i dalje pod upitnikom

0

Gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, trenutno je jedini visoki funkcioner PDP koji je javno pokazao ambiciju za preuzimanje dužnosti predsjednika te stranke, saznaje Srpskainfo.

Budući da je, prema Statutu PDP, predviđeno da ove godine dođe do promjena na čelu stranke nakon što je aktuelni šef PDP Branislav Borenović „potrošio“ svoj drugi, i posljednji, predsjednički mandat, u javnosti već dugo postoje spekulacije oko toga ko bi iz vrha PDP mogao da izađe „na crtu“ Stanivukoviću, koji inače važi za glavnog favorita za preuzimanje dužnosti predsjednika PDP.

Izvori Srpskainfo iz vrha PDP otkrivaju da je već formirana Radna grupa za organizaciju i provođenje predstojećih unutarstranačkih izbora, te da je, trenutno, kako kažu, Draško Stranivuković jedini koji je, prema njihovim riječima, javno pokazao želju za upravljanje PDP u narednom periodu.

– Pretpostavlja se da će biti više kandidata za mjesto novog predsjednika PDP. Ono što je do sada poznato jeste to da će predsjednik Gradskog odbora PDP Banjaluka, Draško Stanivuković, sigurno biti jedan od kandidata – otkrivaju naši izvori.

FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Ono što je i dalje nepoznato jeste to da li će aktuelna potpredsjednica PDP, Jelena Trivić, takođe podnijeti kandidaturu za novog stranačkog šefa, posebno iz razloga što je prethodnih mjeseci pažnju javnosti privlačio njen javni sukob sa Stanivukovićem, odnosno optužbe Trivićeve da je gradonačelnik Banjaluke, zbog „simbioze“ sa  SNSD i Miloradom Dodikom, navodno sabotirao njenu kampanju za predsjednika Republike Srpske.

– Jelena Trivić se još nije izjasnila oko toga da li će se kandidovati za predsjednika PDP na predstojećim unutarstranačkim izborima. Trivićeva se zvanično i dalje vodi kao član Predsjedništva PDP, ali se nije pojavljivala na posljednjim sjednicama najviših stranačkih organa i predsjedništva stranke – ističu izvori Srpskainfo.

Jelena Trivić, inače, juče se nije javljala na naše telefonske pozive, pa smo tako ostali uskraćeni za njen komentar o tome da li će se kandidovati za predsjednika PDP na predstojećim unutarstranačkim izborima.

S druge strane, aktuelni predsjednik PDP, Branislav Borenović, za Srpskainfo kaže da se planirane pripreme za provođenje unutarstranačkih izbora odvijaju po predviđenoj dinamici, te da će PDP, kako ističe, time još jednom pokazati svoj demokratski kapacitet.

– Stranka će ove godine, po statutu, dobiti novog predsjednika i sve se odvija u skladu s predviđenom procedurom – kaže Borenović.

“BORENOVIĆ NAJBOLJI PREDSJEDNIK”

Kako za Srpskainfo otkrivaju odlično obaviješteni izvori iz vrha PDP, iako je izmjenama stranačkog statuta predviđeno da nakon drugog četvorogodišnjeg mandata na čelu stranke dođe do promjene predsjednika, iz pojedinih stranačkih odbora PDP stižu poruke da ne bi imali ništa protiv toga da aktuelni stranački šef Branislav Borenović ostane na toj poziciji još jedan mandat.

– Pojedini stranački odbori smatraju da je Borenović najbolji izbor za lidera PDP i u narednom periodu, odnosno da ne bi trebalo da dođe do promjena na čelu stranke – otkrivaju naši izvori.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube