Naslovna Rusija Putin pobjesnio: Imate mjesec dana… (VIDEO)

Putin pobjesnio: Imate mjesec dana… (VIDEO)

0

Ratno vazduhoplovstvo u Rusiji se trenutno suočava sa nedostatkom borbenih aviona, a ništa bolje nisu ni ruske avio-kompanije.

Nakon što je naredio generalu Valeriju Gerasimovu da preuzme rukovođenje „specijalnom vojnom operacijom“ u Ukrajini, predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin se obrušio na potpredsjednika Vlade i ministra privrede i trgovine Denisa Manturova jer je proveo novogodišnje praznike u Turskoj, članica Sjevernoatlantskog pakta.

Vidno ljut Putin je „pročešljao“ Manturova tokom sastanka sa vladinim zvaničnicima koji je održan putem video veze, a prenosila ga je državna televizija Rusija-24.

Ruskom predsjedniku je najviše zasmetao ministrov neuspjeh u nabavci civilnih i vojnih aviona. U jednom trenutku ga je optužio da se „šali”.

„Nema ugovora. Šta ćeš da mi kažeš? Znam da sa ovim kompanijama nisu sklopljeni ugovori jer su mi tako rekli njihovi direktori. Zašto se šališ?“, rekao je Putin svom nekadašnjem favoritu.
Manturov je pokušao da objasni Putinu da se mora voditi računa o testiranju, sertifikaciji i procedurama uvoza, ali Putin nije želio da čuje te stvari.
„Zašto se pravite blesavi? Kada će biti ugovor?“, rekao je Putin i podigao obrve. Manturov je poručio lideru Kremlja da će učiniti sve kako bi se u bliskoj budućnosti zaključili ugovori za kupovinu aviona. Putinu se ni to nije dopalo.
„Šta podrazumijevate pod ’bližom budućnošću’“, upitao ga je Putin i posle runde nervoznog šaranja po papirima i pisanja po njima, izlanuo da ministar mora da riješi nered za mjesec dana.
„Ovo sve mora da se riješi u roku od mjesec dana, molim vas, za mjesec dana… Da li razumijete u kakvim uslovima danas živimo“, rekao je Putin.
Manturov je pognuo glavu posle ukora od Putina.

Ratno vazduhoplovstvo u Rusiji trenutno se suočava sa nedostatkom borbenih aviona, a ništa bolje nije ni ruskim avio-kompanijama, koje zbog sankcija ne mogu da dobiju putničke avione.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube