Naslovna Najnovije „Na uvrede odgovaram argumentima“ Trivićeva OCJENAMA SA FAKULTETA odgovorila na prozivke vlasti...

„Na uvrede odgovaram argumentima“ Trivićeva OCJENAMA SA FAKULTETA odgovorila na prozivke vlasti (FOTO)

Nakon što me je srpski član nazvao praznom ljušturom, a juče njegovi poslanici postavljali pitanje kako to da sam ja profesor na fakultetu, pa evo crno na bijelo kako.

Počeću od kraja: doktorirala sam na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, sa prosjekom ocjena tokom studija 9,89.

Napisala je na svom Fejsbuk profilu poslanik PDP u Narodnoj skupštini Srpske, Jelena Trivić i dodala da na uvrede uvijek odgovara argumentima.

– 45 desetki od ukupno 60 ocjena tokom cijelog školovanja. Magistrirala sam na Ekonomskom fakultetu Forli Univerziteta u Bolonji sa prosjekom ocjena tokom studija 29,38 (30 je maksimum). Diplomirala sam na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci sa prosjekom ocjena tokom studija 9,58. Za sve izbore u zvanja, od asistenta, višeg asistenta, docenta i vanrednog profesora, ispunjavala sam Zakonom propisane uslove koji, osim prosjeka ocjena, predviđaju i pisanje naučnih knjiga i radova, međunarodnu saradnju, učešće u projektima od značaja, itd. Za neke izbore u zvanja imala i po četiri puta više referenci od onog što Zakon minimalno predviđa. Svi izvještaji o izborima u zvanja javno su dostupni na sajtu banjalučkog Univerziteta gdje radim – poručila je Trivićeva.

 

Dodala je da su njeni govori u Narodnoj skupštini odraz njenog političkog rada kao narodnog poslanika.

– Zašto SNSD poslanicima smeta činjenica da sam ja i profesor na fakultetu, ne znam, ali oni me tamo nisu birali, niti me mogu od tamo otjerati, iako bi oni ,vjerovatno, voljeli da mogu. Postoje kriterijumi kako se neko bira u izbor u zvanje – kaže Trivićeva, ističući da ovo navodi u cilju prisjećanja uspjeha koje je postizala tokom školovanja, a ne iz namjere da se pravda bilo kome.

Podsjetimo, tokom skupštinske rasprave na posebnoj sjednici NS RS održane u oktobru, propraćene verbalnim okršajem poslanice PDP Jelene Trivić i srpskog člana predsjedništva BiH, Milorada Dodika, on ju je nazvao “političkom ljušturom”.

Na sjednici, održanoj juče, poslanik SNSD u Narodnoj skupštini Srpske, Dušica Šolaja, tokom rasprave je rekla Trivićevoj “ne znam koliko ste uopšte podobni da budete radnik u obrazovnom procesu”.