Naslovna Izdvajamo Šarović: Šmitova izjava dokaz da Dodik priča lovačke priče

Šarović: Šmitova izjava dokaz da Dodik priča lovačke priče

0

Dodikova reteriranja postalo je suvišno i komentarisati jer iste scenarije gledamo godinama, poručio je Mirko Šarović povodom izjave Kristijana Šmita da je Dodik odustao od formiranja Vojske Republike Srpske.

“U stvarnosti, on nikada nije ni planirao izdvajanje Vojske RS niti je imao bilo kakav racionalan plan za tako nešto. Bilo je to samo busanje u prsa za dobijanje glasova jer svi znaju da Dodik jedno priča javnosti, a drugo a potpuno suprotno strancima. Jesmo li i iz jedne izjave iz međunarodnih krugova čuli da su od Dodika dobili čvrste stavove? Ne, uvijek su na djelu pristanak na sve, kompromis i ‘omekšavanje’ , uz neke nove spinove za javnost” – navodi Šarović.

On kaže da je i prije mjesec dana nakon sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem bilo je jasno da od Dodikove velike priče nema ništa, a što je potvrđeno i nakon sastanka sa Gabrijelom Eskobarom, specijalnim izaslanikom SAD-a za zapadni Balkan.

“Sve što se sada dešava je traženje izlazne strategije sa jedinim ciljem – da javnost i glasači to ne primete. Bar do izbora” – naglasio je predsjednik SDS-a.

Šarović je poručio da stanovništvu Republike Srpske ne trebaju Dodikove ‘lovačke priče’, nego rješenja za krize i izlazak iz sve teže ekonomske situacije, što je glavni zadatak svake normalne vlasti.

(Vijesti Srpske)

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube