Naslovna Najnovije „Na Vidovdan Srbi ne napadaju Srbe“! Vučićeva poruka Dodiku?

„Na Vidovdan Srbi ne napadaju Srbe“! Vučićeva poruka Dodiku?

0

„I na Vidovdan Srbi ne napadaju Srbe. I kada vas neko napadne prećutite i odgovorite mirom, trpeljivošću i strpljenjem…“, kazao je Vučić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas, u završnom dijelu svog obraćanja na Vidovdanskoj akademiji,  da „Srbi žive u više zemalja svijeta, ali imamo isti jezik i kulturu, imamo Vidovdan, praznik nad praznicima koji će uvijek da nas okuplja“.

„I na Vidovdan Srbi ne napadaju Srbe. I kada vas neko napadne prećutite i odgovorite mirom, trpeljivošću i strpljenjem…“, kazao je Vučić.

Srpski predsjednik je kazao da će Srbija da prebrodi sve teškoće, i da će biti uspješna zemlja koja će čuvati svoju samostalnost.

„Znaćemo čuvati Srbiju koja će biti na evropskom putu, ali nikome nećemo dati da ugrozi njenu nezavisnost“, kazao je Vučić.

Da li je ovim Vučić poslao poruku i nekima, koji su bili na Vidovdanskoj akademiji, ostaje da se vidi…

Među gostima, bili su i zvaničnici Republike Srpske, kao i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Zanimljivo je da je pred odlazak delegacije Republike Srpske u Beograd se pojavio tekst na RTRS-u i to među glavnim vijestima intervjuu  Dževada Galijaševića, samozvanog eksperta za sve i svašta, koji je dat ranije srpskom Radio Čikagu,a u kome se ponovo napada predsjednik Srbije da je „izdajnik i neprijatelj Republike Srpske“.

U istom tekstu se naglašava da „Dodik sa prijateljstvom sa Rusijom spasava srpski obraz i jača Srpsku“.

Treba podsjetiti da je u pitanju drugi intervjuu po redu koji je nedavno Galijašević dao srpskom Radio Čikagu, a u kojima se „ostrvio“ na Vučića, a koji se našao baš danas na Vidovdan medju vijestima RTRS-a.

Dobro obaviješteni izvori, tvrde da Galijašević sve ovo govori iz glave Milorada Dodika sa kojim ima bliske veze već godinama…

Da postoji neka „jaka veza između Galijaševića i Dodika“ dokaz je i ova vijest na Javnom servisu RTRS-a, koji je pod potpunom Dodikovom kontrolom.

„Vučić je rekao da želi dobro Republici Srpskoj i da će učiniti sve da bude tako. Pa, neka učini! Nemojte priznavati Кristijana Šmita, tog nacističkog kopilana kao visokog predstavnika! Nema pravo Srbija da ga prizna kao visokog predstavnika i da mu otvori vrata za pravno i političko nasilje kojim ruši Republiku Srpsku, kojima donosi zakone na koje nema pravo, kojima tumača pretvara u ustavotvorca. Dakle, učinite nešto za Republiku Srpsku i recite Britancima, vašim prijateljima i vašim partnerima Amerikancima – da skinu te sramne sankcije  protiv Republike Srpske…“, riječi su Galijaševića, koje danas prenosi RTRS,


Ako se ovoj činjenici doda i saznanje koje je jutros u emisiji „Dobro jutro“ TV Tanjug ponovio Nenad Čanak, koji tvrdi da je glavni eksponent ruske politike na Zapadnom Balkanu Milorad Dodik, koji je zadužen za „eliminaciju“ Aleksandra Vučića, onda je jasno da Dodik priprema neki udar na presjednika Srbije.

„To je moja politička procjena“, kazao je Čanak, koji navodi da je Vučić „taoc dojučerašnjeg koketiranja sa Putinovom Rusijom“.

„Rusija mora da ima neko mjesto u Evropi, odakle će da ucjenjuju okruženje…U Rusiji nikog ne interesuje Srbija nego služi kao izgovor za okupaciju Ukrajine“, kazao je Čanak, navodeći da žele da Srbiju pretvore u „rusku guberniju“.

„Milorad Dodik je direktna ispostava ruske agenture koji je sada krenuo na Vučića“, rečeno je jutros TANJUG-u uz navode da je Dodik još jedan alat pritiska na Vučića…

Podsjetimo da je Srbija do sada uspijevala da odoli svim pritiscima i jedina u Evropi nije uvela sankcije Rusiji, iako je glasala za rezoluciju UN o osudi agresije Rusije na Ukrajinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: