22.7 C
Banja Luka

Najava protesta u nedelju zbog partijskog zapošljavanja na RiTE Gacko

Grupa statusno nezadovoljnih građana Gacka obratila se otvorenim pismom u koje je izrazila ogorčenje zbog odbijanja rukovodstva RiTE Gacko da razgovara o razlozima njihovog nezadovoljstva i primjedbe na politiku zapošljavanja u ovom javnom preduzeću, o čemu je naš portal već pisao.

Sada su ovim povodom najavili proteste u nedelju ispred RiTE Gacko, a u otvorenom pismu su naveli sljedeće:

Otvoreno pismo grupe statusno nezadovoljnih građana Gacka

S obzirom da direktor Termoelektrane niti bilo ko iz njegovog kabineta nije našao vremena ni volje da odgovori na naše pismo upućeno direktoru i pozove nas na razgovor, prinuđeni smo da našu borbu nastavimo na druge načine.

Obavještavamo javnost da ćemo dana 19. 02. 2023 u 15 sati (nedelja) održati protest ispred Termoelektrane.

POZIVAMO:

NAČELNIKA OPŠTINE, kao prvog čovjeka opštine da dodje i da nas podrži u našoj borbi, jer smo i mi i naše familije gradjani ovoga grada, a on je načelnik svih građana.

SVE POLITIČKE PARTIJE, da sa svojim delegacijama dođu i podrže nas u našoj borbi. Iako smo strogo protiv miješanja politike u našu grupu, svjedoci smo da su su se sva zapošljavanja vršila političkim putem  i zato tražimo vašu podršku u rješavanju naših problema.(SNSD, SDS, PDP, SPS, DNS, DEMOS, PRVA SDS, SP, SRS, US, POKRET ZA PRAVDU I RED).

BORAČKU ORGANIZACIJU, da sa svojom delegacijom dođu i podrže nas jer u našoj grupi ima i boraca i djece boraca, koji su stvarali ovu državu.

SINDIKALNE ORGANIZACIJE, sindikati su u prošlosti bili simbol borbe za pravdu i otpora, stoga vas pozivamo da nam se pridružite i podržite nas, jer je naša borba pravedna.

ODBORNIKE SKUPŠTINE OPSTINE, jer ste vi predstavnici najvećeg zakonodavnog tijela naše opštine i borite se za boljitak svih građana naše opštine i mi kao vaši glasači i vas molimo da dođete i podržite našu borbu za rješavanje naših zaposlenja.

RADNIKE RUDNIKA I TERMELEKTRANE GACKO, naša borba nije usmjerena protiv bilo koga. Mi smo za to da svi trebamo raditi i imati platu u ovim teškim vremenima i pozivamo vas da dođete i podržite nas u rješavanju našeg zaposlenja i ako Bog da da u budućem vremenu budemo radne kolege i koru hljeba zarađujemo skupa.

SVE GRAĐANE GACKA, svi se mi manje više poznajemo i vezani smo ili rodbinski, prijateljski, kumovski, komšijski, drugarski… Dođite i podržite nas!

MEDIJE, koji bi kao sedma sila svojom podrškom  doprinijeli da se naša priča čuje. Bili bismo vam zahvalni da dođete i upoznate javnost o ciljevima našeg protesta.

Svjedoci smo da se godinama priča kako je zaposleno ovoliko ili onoliko ljudi iz drugih opšuina.

Mi smo sada pokrenuli jednu drugu priču, Po prvi put bez miješanja politike, jer u našoj opštini je preko 70 familija gdje nijedan član ne radi u državnim firmama.

Pošto nismo naišli na razumijevanje rukovodstva Termelektrane, prinuđeni smo na ovaj potez, kako bismo  svoja prava tražili i na ovaj način.

Nadamo se da će svi pozvani doći na naš protest i podržati ovu našu borbu.

Unaprijed zahvalni,

Grupa statusno nezadovoljnih građana Gacka

ISTOK

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here