Naslovna Najnovije Najbrojniji motoskup u više od dvije decenije (VIDEO)

Najbrojniji motoskup u više od dvije decenije (VIDEO)

0

Pojedinačnim i grupnim obilascima grada i okoline u Trebinju je u nedjelju završen 22. Međunarodni motoskup „Bajk vikend Trebinje 2022“, najbrojniji do sada.

U subotu popodne na ulicama grada formirala se kilometarska kolona motociklista na svojim dvotočkašima koja je bila do sada najduža na trebinjskoj motorijadi, krenuvši iz bivše kasarne „Luka Vukalović“, glavnom ulicom, preko Kamenog mosta, zaobilaznicom, da bi se defile ponovo zaustavio u bivšoj kasarni.

Za predstavnike bajkera je uoči defilea gradonačelnik Mirko Ćurić organizovao prijem, naglasivši da je ovo izuzetno važna manifestacija za Trebinje.

„Zajedničkim snagama podržali smo ovu manifestaciju, koja za dvatri dana okupi najveći broj turista u našem gradu. Velika zahvalnost domaćinima, članovima kluba TNT, koji su odlični promoteri, jer putuju na ostale motoskupove širom regiona. Zato će oni uvijek imati podršku gradske uprave, jer bitna su prijateljstva koja se steknu kroz dugi niz godina“, rekao je Ćurić.

Miki Muratović, član Motokluba TNT Trebinje, kaže da ne zna tačan broj bajkera koji su došli u Trebinje, ali je siguran da je ovo do sada najmasovnije okupljanje i da je na najvišem nivou.

„Mislim da se okupilo oko 1.600 do 2.000 bajkera, a i vrijeme nas je poslužilo, nije bilo kiše, iako je ranije padala, ali se nije desio nijedan drugi problem, pa preostaje samo da našim prijateljima iz svih krajeva svijeta poželimo da se svi živi i zdravi vrate kućama“, istakao je Muratović.

Bajkeri su u Trebinje stigli iz cijelog regiona i brojnih evropskih zemalja, čime je trebinjski motoskup još jednom potvrdio svoj visok rejting među bajkerskim manifestacijama.

Veliki broj Trebinjaca izašao je na ulice grada da vidi tradicionalni defile bajkera, ali i motoigre koje su se u subotu naveče odvijale u kampu, a manifestacija je nastavljena nastupom bendova „Krugovi u žitu“ iz Trebinja i „Balkan ekspres“ iz Banjaluke, dok je u petak naveče publiku zabavljalo „Hladno pivo“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: