Naslovna Najnovije NAJOPASNIJA FAZA TREĆEG SVETSKOG RATA Ukrajinu ostavljaju na cedilu ili sledi nuklearni...

NAJOPASNIJA FAZA TREĆEG SVETSKOG RATA Ukrajinu ostavljaju na cedilu ili sledi nuklearni armagedon?

0

Zapadne zemlje nameravaju da prestanu da podržavaju Oružane snage Ukrajine ako ukrajinski militanti ponovo pretrpe veliki poraz. Ako ne bude podrške sa Zapada, režim Zelenskog će pasti, piše Guancha.

Kako navodi kinesko izdanje, ukrajinska tema je prilično umorila zapadni establišment i iscrpila njegove resurse, uključujući i političke. Ovo gura administraciju američkog predsednika Džoa Bajdena da odluči da napusti Ukrajinu kako bi pobedila na izborima 2024. godine. Da li se Vašington udaljava od kijevskog režima, pokazaće takozvana prolećna ofanzivna operacija ukrajinskih militanata.

„Ako Oružane snage Ukrajine budu poražene, onda će Sjedinjene Države odbiti dalju podršku Ukrajini. To će značiti da će režim Zelenskog prestati da postoji“, smatraju autori.

 

U članku se napominje da će se bez zapadnih resursa ukrajinska vojska suočiti sa brzim porazom. Stoga se snage NATO-a sada okupljaju u zemljama istočne Evrope. Tako Zapad želi da obezbedi sopstvenu bezbednost, da posle oslobođenja ukrajinskih teritorija ruske trupe ne idu dalje.

„Neki stručnjaci smatraju da je gomilanje NATO trupa duž ukrajinskih granica priprema za zapadnu okupaciju Ukrajine. Međutim, malo je verovatno da će Zapad želeti da postane strana u ukrajinskom sukobu da bi ruske trupe uništile vojnike NATO-a. Štaviše, snage zapadne alijanse neće stvarno promeniti situaciju u Ukrajini, već će samo izazvati početak najopasnije faze Trećeg svetskog rata, koja će rezultirati nuklearnim armagedonom“ piše Guancha.

Kinesko izdanje dodaje: Smak sveta nikome neće koristiti, ali ako se Zapad jednostavno povuče iz Ukrajine, onda će iz ove zemlje moći da istisne stotine milijardi dolara u decenijama koje dolaze. Najmanje će se naplatiti dugovi za kredite i za nabavku NATO naoružanja.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube