Naslovna Izdvajamo Najveći ruski napad dronovima na Kijev od početka rata

Najveći ruski napad dronovima na Kijev od početka rata

0

– Ukrajinski zvaničnici saopštili su da je ruska vojska protekle noći izvela do sada najveći napad dronovima na Kijev, dok se ukrajinska prestonica pripremala da danas proslavi 1.541 godinu od osnivanja.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko je potvrdio da je u noćašnjim ruskim napadima poginuo 41-godišnji muškarac, a kijevska vojna uprava saopštila je da su najmanje dve osobe ranjene.

Više od 40 dronova koje je tokom protekle noći lansirala ruska vojska oborila je ukrajinska PVO u vazdušnom prostoru Kijeva, saopštili su  ukrajinski vojni zvaničnici i istakli da je noćašnji napad na prestonicu Ukrajine bio 14. ovog meseca, preneo je Rojters.

Agencija navodi da su ruske snage izvele više talasa vazušnih udara na ciljeve u Ukrajini, a ukrajinski mediji preneli su da su se eksplozije čule u brojnim regionima, uključujući Žitomirsku i Sumsku oblast, kao i da je u većem delu Ukrajine, uključujući Kijev i Kijevsku oblast, proglašena vazdušna uzbuna.

Uoči najavljene ukrajinske kontraofanzive, Moskva je intenzivirala raketne i bespilotne udare ciljajući vojne objekte i skladišta, navodi Rojters.

(Tanjug) Foto: Printscreen

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube