Naslovna Svijet Nakon što je nestala blizu kuće lociran signal telefona?

Nakon što je nestala blizu kuće lociran signal telefona?

0

Dnevnik policije o istrazi u slučaju nestale Beograđanke Ane Volš potvrđuje da je signal njenog mobilnog telefona uočen 2. januara, nedaleko od njene kuće u Kohasetu, 24 sata nakon što je ona nestala bez traga.

Ane nema već 13 dana, dok je njen suprug Brajan Volš u pritvoru zbog ometanja istrage.

Dnevnik policijske uprave Kohaset od 26. decembra 2022. do 8. januara 2023. pruža uvid u rane trenutke istrage, počevši od izvještaja o nestalim osobama.

Prema evidenciji, policija je 4. januara 2023. primila poziv za provjeru dobrobiti Ane Volš, čije je ime pogrešno napisano u dokumentu.

Prema dokumentu, pozivalac “navodi da je on glavno obezbjeđenje kompanije za koju radi Ana, Tišman Spajer”.

– Tačno je da je njen poslodavac kontaktirao policiju 4. januara. Međutim, to je bilo kao rezultat toga što je gospodin Volš, Brajan Volš, kontaktirao poslodavca i rekao:

– Nisam se čuo sa svojom ženom – rekao je Miner u sudu.

Poslodavac je predložio da njihov bezbednosni tim, koji je bivši službenik za sprovođenje zakona, kontaktira policiju Kohaset, što je on i učinio.

Otkriveno je da je mobilni telefon Ane Volš uhvaćen porodične kuće glavnog sudije Kušing na autoputu 1. i 2. januara, “što je nakon što je optužena rekla da je otišla”.

Dnevnici policije Kohaset pokazuju da je od 4. januara Anin mobilni telefon bio isključen, ali da je posljednji put “uhvaćen signal” oko 3.14 ujutro 2. januara, samo 24 sata nakon što je navodno posljednji put viđena.

Dnevnik dalje opisuje kako je Anin mobilni telefon “udario u toranj” na Reservoir Roadu u Kohasetu, otprilike 1,7 milja daleko od njene kuće.

Četiri stanara koji žive u ili oko Reservoir Road-a rekli su Fok Nevs Digital-u u četvrtak uveče da su istražitelji pročešljali područje 6. januara.

Istražitelji su pitali komšije da li su vidjeli ili čuli nešto tokom ranog jutra 2. januara, prema paru koji živi u obližnjoj kući i zatražili da ostanu anonimni iz brige za njihovu bezbjednost.

– Spavali smo i ništa nismo vidjeli. Imamo kameru, ali je bila puna, pa sam prošle nedjelje obrisao snimak i nerviram se zbog toga – rekao je muškarac.

Reservoir Road je krivudava, prigradska ulica oivičena kućama sa obje strane. Metalna barijera blokira stazu za šetnju na kraju ulice.

Podsjetimo, Ana Volš nestala je 1. januara, a njen nestanak je prijavljen 4. januara. Prema priči njenog supruga Brajana, ona je morala hitno da ode za Vašington zbog posla.

Naknadno se ispostavilo da se nikada nije ukrcala na let, kao i da je on bio zakazan za 3. januar.

Brajan je uhapšen u nedjelju zbog ometanja istrage u slučaju nestanka svoje supruge. On je u više navrata ispričao policiji priču o svom kretanju u nedjelji nestanka Ane, a koju nadležni nisu mogli da potvrde.

Takođe, on se nalazio u kućnom pritvoru zbog ranije učinjenog krivičnog djela, prodaja lažnih umjetničkih dela.

(Blic     Foto: Instagram/anawalshe)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube