Naslovna Najnovije SIPA se uključuje u potragu za napadačima

SIPA se uključuje u potragu za napadačima

0

Iako nisu dobili zvaničan zahtjev MUP BPK pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA pomoći će da se rasvijetli stravičan zločin napada na bivšeg fudbalera Željezničara Almira Raščića.

Istragu vode Tužilaštvo BKP Goražde i policija ovog Kantona. No, s obzirom na da je riječ o pokušaju ubistva na svirep način potrebna je podrška svih policijskih agencija.

Kako se saznaje da će SIPA kroz saradničku mrežu ponuditi sve informacije do kojih dođu kako bi se počinioci što prije pronašli, piše Avaz.

Podsjećamo, sinoć oko 22 časa , Almir Raščić, krenuo je po svoju suprugu i mlađeg sina, u prolazu zgrade u kojoj živi, pretukli su ga, a potom i upucali u glavu nepoznati napadači.

Trenutno je u komi.

Prevezen je u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Operacija je trajala do 5 sati, potvrdio je medijima, Almirov brat, Admir.

– Brat ima veliko oštećenje mozga i doktori čine sve da mu spase život. Nije mi jasno zašto se sve ovo desilo. Ko je imao razlog da ovo uradi. Želim istaći da Almir nije pretučen već upucan u glavu – kazao je Admir.

(BN Foto: FACEBOOK/ALMIR RASCIC/SCREENSHOT)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube