Naslovna Najnovije Napadi ne prestaju: Ukrajinski dron usmrtio djevojčicu na Krimu!

Napadi ne prestaju: Ukrajinski dron usmrtio djevojčicu na Krimu!

0

Napadi ukrajinskih dronova na Krim ne prestaju, a noćas je poginula djevojčica, javljaju ruski mediji.

Noćašnji napad je izveden na sjeverozapadu Krima, a tom prilikom oštećene su i četiri administrativne zgrade, rekao je lider poluostrva Sergej Aksjonov.

„Nažalost, imali smo žrtve – jedna djevojčica tinejdžerka je poginula. Iskreno saučešće njenoj rodbini i bliskim ljudima. Porodici ćemo obezbijediti svu potrebnu pomoć“, napisao je on na Telegramu, dodajući da se sve neophodne službe već nalaze na terenu.

Ove nedjelje Kijev gotovo svaki dan napada Krim. U ponedjeljak  je izveden teroristički napad na Krimski most, kada su poginule dvije osobe, dok je u utorak poluostrvo napalo čak 28 dronova. Juče je napadnut vojni poligon.

U isto vrijeme, kako prenose ruski mediji, ruske snage u jutarnjim satima izvele su još jedan uspješan napad na grad Odesa. Kako javljaju ukrajinski mediji, Ukrajina je potvrdila da je pogođena jedna administrativna zgrada u Odeskoj oblasti, kao i skladišta.

Nešto ranije tokom noći, registrovani su napadi i na ukrajinski grad Sumi na sjeveru zemlje, u blizini granice sa Rusijom, kao i na grad Lavov, na zapadu, u blizini sa Poljskom.

Podsjetimo, Rusija je u noći 19. jula izvela jedan od najvećih napada na luku Odesa, što je bio odgovor na napad na Krimski most koji poluostrvo povezuje sa kopnenim dijelom Rusije. Moskva je poručila da su napadi bili usmjereni na vojne objekte.

NAPADAJU MORNARICA, STRATEŠKA AVIJACIJA I DRONOVI: Odesa i Nikolajev na udaru (VIDEO)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube