16.9 C
Banja Luka

Napadnuta starica, srpska povratnica u Potocima kod Mostara

Sinoć oko 22:45 minuta za sada nepoznate osobe napale su kuću starice Sofije Šantić, koja ima 85 godina, u mjestu Potoci kod Mostara. Starica je bila u kući sa svojom kćerkom, koja je došla iz Podgorice u rodnu kuću kako bi sa majkom proslavila Božić, kada su čuli buku, pucnjavu i urlike.

 

U prvi mah su pomislili da neko baca petarde i proslavlja praznik, a onda su shvatili da im je kuća kamenovana i da je slomljeno staklo na ulaznim vratima kuće. Šantićke su se jako uplašile i pozvale policiju, koja je izvršila uviđaj i u toku je potraga za napadačima.

Nažalost tenzije su ponovo povećane, uglavnom kao posledica neodmjerenih izjava neodgovornih političara, kojima odgovara napetosti i prepucavanja kako bi skrenuli pažnju sa brojnih afera, od pada IZIS-a i sajta Poreske uprave Republike Srpske, nevjerovatne inflacije do korupcionaških afera. Apelujem na sve da ne nasjedaju na smišljene provokacije i ratoborne izjave političara, koji se namjerno prepucavaju i dođu tenzije.

Sutra ću otići do Mostara i Potoka da posjetim porodicu Šantić, a koliko je situacija u Mostaru normalizovana govori i snimak koji sam nedavno objavio upravo iz Potoka, gdje su mladenci istakli na kuću srpski barjak, po starom običaju, i nije bilo nikakvih problema.

 

Nebojša Vukanović

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here