Naslovna Mozaik Napravili Jelenu KARLEUŠU od drveta, pa je malo ispipali (FOTO)

Napravili Jelenu KARLEUŠU od drveta, pa je malo ispipali (FOTO)

Jedna od sarajevskih bašti koja svakog proljeća počne da plijeni svojom ljepotom, zasigurno, jeste ona koju oko svoje kuće  uređuje Hajro Titorić.

Njegovo dvorište je ukrašeno i raznim figurama i predmetima od drveta koje izrađuje njegov zet Mirzet Ždero.

-Gdje god da krenemo u prirodi pronalazimo panjeve i druge interesantne dijelove stabala drveća koje, uz malu doradu, uredim u nešto što izaziva pozornost onih koji šetaju pored naše kuće, kaže Mirzet Ždero za expresstabloid.

Tako su nastale različite vrste stolica I drugih upotrebnih predmeta.

Uz pomoć motorke, dlijeta, sjekire… počeo sam stvarati zanimljive figure kao što su orlovi i druge ptice, glave domaćih životinja, ribe i slično. To je nešto što uistinu volim i u čemu uživam. U posljednje vrijeme neka od mojih vajarskih djela sam prodao a zatrpan sam narudžbama onih koji bi željeli da nešto od onog što ja stvaram imaju u svom dvorištu, svojoj kući.

Vajarstvo je nešto što sam zavolio od malena. Mnogi se čude od kuda ja kao tehničar za elektro energetiku u ovim vodama. Jednostavno. To je dar od Boga i sve činim da ovaj posao pretvorim u nešto više od običnog hobija kojim se bavim u slobodno vrijeme. Odlučio sam da od drveta počnem vajati i figure nekih ljudi iz javnog života. Evo, kao pilot projekat trenutno činim to da u drvetu “oživim” estradnu zvijezdu Jelenu Karleušu.

Društvo u našem dvorištu, uskoro, će joj praviti još mnoge njene kolege sa estrade i drugih vidova javnog života. Bilo bi mi drago kada taj park sa kipovima poznatih ljudi, koje budem uradio od drveta, svojom pjesmom, otvore neki od njih. Istina, da posjedujem malo više alata i prigodnu radionicu iz mojih ruku bi se značajnije počela pojavljivati prava umjetnička djela.