Naslovna Najnovije Ne mogu bez laži: Borelj jedno, režim Srpske drugo

Ne mogu bez laži: Borelj jedno, režim Srpske drugo

0

„Borelj jedno, režim Republike Srpske drugo i tako u krug. Korumpirani režim Republike Srpske ne može bez laži“, saopštila je prof. dr Jelena Trivić.

„Žozep Borelj, visoki predstavnik za spoljnu politiku i sigurnost EU, nedavno je izjavio da se BiH pridružila restriktivnim mjerama protiv Rusije i Bjelorusije. Režim Republike Srpske svojim glasačima priča jednu priču, u suštini radi drugu“, istakla je Triviće.

Kako kaže, poigrava se sa emocijama Srba kada je u pitanju odnos prema Rusima, Bjelorusima i drugim pravoslavnim slovenskim narodima.

„Ako ste uveli sankcije Rusiji, izađite i kažite uveli smo sankcije. Ako ste uveli restriktivne mjere prema Bjelorusiji, izađite i kažite uveli smo restriktivne mjere. Ali nemojte da konstantno varate srpski narod“, naglasila je ona.

Istinski državnici donesu odluku i stoje iza nje, kaže Trivić, koliko god ona bila teška, kakve god posljedice može izazvati. Istinski državnici se ne kriju iza laži.

„Nije ovo pojava samo u vezi sa Rusijom i Bjelorusijom, to je obrazac ponašanja režima Republike Srpske u svakoj sferi, u svakom trenutku, na svakom mjestu“, dodala je ona.

„NJihovo prirodno stanje je laž i samo laž!“, naglasila je Trivićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: