Naslovna Izdvajamo „Ne pamtim kada smo gledali otvoreni rat unutar SNSD-a“: Dodik je krenuo...

„Ne pamtim kada smo gledali otvoreni rat unutar SNSD-a“: Dodik je krenuo na Eleka?

0

Borba klanova u strukturama SNSD-a, smatra novinar Željko Raljić, odavno traje, a jedan takav sukob koji je očito kulminirao jeste onaj na relaciji Igora Dodika i Nedeljka Eleka

Olimpijski centar Jahorina u posljednje vrijeme tendere dodjeljuje samo paljanskoj kompaniji Nedomex, koja je u vlasništvu Milenka Eleka.

Sve poslove javnih nabavki nadzirao je njegov rođak, bivši vlasnik te firme i predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina Nedeljko Elek.

Sumnjivi tenderi nisu vijest, ali je vijest kada o ovome izvještava banjalučka Alternativna televizija, koja je u neformalnom vlasništvu Igora Dodika, sina člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada.

LOV JE POČEO

U posljednjih mjesec Olimpijski centar Jahorina je nabavljao piće, hranu, cigarete i ostale potrepštine u vrijednosti većoj od 1,2 miliona maraka i to uz nadzor prvog čovjeka Nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina Nedeljka Eleka. “Forsiranje” ove teme na “Dodikovoj” televiziji jasan je znak sukoba unutar SNSD-a oko toga ko će vladati Jahorinom.

– Ovo do prije godinu nije bilo moguće. Ne pamtim kada smo gledali otvoreni rat unutar SNSD-a, pogotovo ne u medijima. Ovo je više nego jasan znak da u vrhu stranke neke stvari ne funkcionišu najbolje. ATV jeste televizija u kojoj je Dodikova riječ posljednja i zbog toga je još veće čudo što je lov na Elekovu glavu ovako očigledan, kaže naš izvor.

Borba klanova u strukturama SNSD-a, smatra novinar Željko Raljić, odavno traje, a jedan takav sukob koji je očito kulminirao jeste na relaciji Igora Dodika i Nedeljka Eleka.

– Odnosi Eleka i mlađeg Dodika su toliko narušeni da se između njih odavno vodi žestok rat i to je poznato, naročito u strukturama SNSD-a u Istočnom Sarajevu, gdje se vodi borba ko će da vlada Jahorinom. Za sukob Eleka i mlađeg Dodika zna se i u vrhu SNSD-a, smatra Raljić.

Karikaturalan je, smatra on, pokušaj ATV-a, kojim upravlja porodica Dodik, da se bavi istraživanjem kriminala i namještanjem javnih nabavki u OC Jahorina. Odgovor koji su dobili od Eleka ne samo da je provokativan zbog toga što u priču ubacuje Prointer (firma koja se povezuje sa Igorom Dodikom, op. a) nego govori da je riječ o posvađanim partnerima koji su do juče bili u zajedničkom poslu izvlačenja novca iz budžeta.

(NE)PROVJERENE VIJESTI

– Naravno, Dodikovi ne trpe kad neko uzima više od njih, a pogotovo ako uzima sve. Mislim da će u skorijoj budućnosti biti sve više onih koji će otkazivati pokornost Dodiku i njegovoj partiji, a primjera poput Eleka već imamo, napominje Raljić.

Elek, sa druge strane, kratko kaže da je riječ o tendencioznim naslovima i vijestima koje nisu provjerene i tačne. Sa ATV-a kažu da na njihovu uređivačku politiku niko ne može da utiče i da Igor Dodik i Nedeljko Elek treba javno da progovore o sukobu ako on postoji.

Na sve to stigla je vijest kako je OC Jahorina dobio tužbu protiv Kancelarije za razmatranje žalbe BiH koja je poništila njihovu Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača za izradu tehničke dokumentacije za rekonstrukciju ski-lifta Poljice.

Olimpijski centar je za najpovoljnijeg ponuđača izabrao Unis institut sa Pala u vlasništvu Đorđa Milišića, na šta se žalio Institut za građevinarstvo IG Banjaluka, koji je, nezvanično, povezan s firmom Integral inženjering i njenim vlasnikom Slobodanom Stankovićem.

(Oslobođenje)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: