Naslovna Politika „NE SLUŽE NIČEMU“ Trivićeva o zaključcima usvojenim u NSRS

„NE SLUŽE NIČEMU“ Trivićeva o zaključcima usvojenim u NSRS

Zaključci usvojeni u parlamentu Srpske na kraju ostaju mrtvo slovo na papiru, rekla je danas poslanica PDP u Narodnoj skupštini RS Jelena Trivić.

Ona je u odgovoru ministarki finansija Zori Vidović tokom današnje sjednice NSRS, podsjetila da je još 12. novembra 2019. godine skupštinska većina u parlamentu Srpske usvojila zaključak da zadužuje Vladu Republike Srpske da analizira efekte učešća u PDV sistemu i na bazi toga izvrši pripreme za izdvajanje Republike Srpske iz PDV sistema BiH.

– Ovaj zaključak je usvojen tokom jedne od posebnih sjednica, kada se govorilo o neustavnoj transformaciji BiH. Tada ste rekli: “Ako ne odu strane sudije iz Suda BiH, izaći ćemo iz PDV sistema, iz odbrane, vratiti vojsku na nivo Republike Srpske” i tako dalje. Strane sudije su i dalje tu, a jedino što ste uradili jeste da ste formirali vlast na nivou BiH i ništa ne radite po zaključcima koje ste sami izglasali – rekla je Trivićeva.

Ona je istakla da tako završavaju zaključci usvojeni u najvišem zakonodavnom tijelu Republike Srpske, te da će svaka rasprava i usvojeni zaključci, uključujući i one o djelovanju Visokog predstavnika u BiH, završiti nigdje.

– Ovo su ozbiljne nacionalne teme koje ne zaslužuju da budu mrtve tačke i redovno služe samo vama za dnevnu politiku. Jasno se vidi kako završavaju zaključci Narodne skupštine Republike Srpske, odnosno upravo onako kako ste vi rekli – kao mrtvi zaključci – zaključila je Trivićeva.