Naslovna Politika „Ne znam što zove nas, neka zove partnere iz FBiH“

„Ne znam što zove nas, neka zove partnere iz FBiH“

0

Nebojša Vukanović smatra da bi bilo prirodnije da je Milorad Dodik pozvao svoje koalicione partnere Nermina Nikšića, Elmedina Konakovića na sastanak, jer je sa njima formirao vlast.

„Najavljivali su da će sve cvjetati. Ne znam što zove nas, neka zove svoje partnere. Nikšić i Konaković su najodgoovrniji za ovu krizu i oni trebaju da polažu račune narodu. Kada sam ih upozoravao ko je Milorad Dodik i da ćemo svi ispaštati, bio sam usamljen”, kazao je Vukanović za N1.

Dodik je, kaže on, neka vrsta kameleona političkog koji je nekada bio veliki proamerički igrač, pa sada glumi rusofila.

„Nekada je bio protiv Erdogana, a onda je postao manji od makovog zrna. Jutros sam bio u Poreskoj upravi i zatekao sam veliki broj ljudi koji su nekada porez na imovinu plaćali 150 KM, a sada je Trebinje povećalo to za 300 posto. Vlada jedan opšti haos i anarhija. Skidaju kožu sa leđa građanima. Poskupila je struja, voda, porez… Parking 1.600 maraka košta. U većini gradova jeftinije iznajmiti garsonjeru nego u Trebinju parkirati automobil. Nije im smetao Ustavni sud kada se mene gazilo, a sada im to smeta i prave populističke predstave”.

Na pitanje voditeljice da li smatra da su ovo ponovo neke “dimne bombe” Milorada Dodika, Vukanović je kazao:

“Mi smo Amerika i onda možemo da dajemo ultimatume. Van klišea sam i dok god se političke elite ne skinu sa vlasti, mi ćemo se vrtiti u krizi. On će usvajati neke odluke na NSRS, pa će zatezati konopac, opet će se pričati o blokadi sa Federacijom, policijom na granici… No, sve će to proći za deset dana. Ostat će samo prah i pepeo od ove zemlje. Svakome je preko glave ovih režiranih predstava”, smatra Vukanović.

(BN) Foto: Arhiva

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube