24.7 C
Banja Luka

„Ne znate s kim imate posla, vlast BiH sve laže“

Šarović je rekao da su važne tehničke izmjene Izbornog zakona ocijenivši kako strankama u vlasti to i smeta. – Ja sam rekao Palmeru i Ajhorst da ne znaju s kim imaju posla. Da će se načekati. Da su ih sve slagali i da oni ne žele promjene, rekao je lider SDS.

Mirko Šarović, lider SDS-a, rekao je za N1 nakon sastanka opozicije iz Republike Srpske sa specijalnim izaslanicima SAD i EU za izborne reforme u državi, Metju Palmerom i Angelinom Ajhorst, kako za njegovu stranku nije problematično brisanje etničkih prefiksa sa izbora za članove Predsjedništva BiH.

Osnovna tema razgovora bilo je izborno zakonodavstvo, rekao je Šarović.

“Razgovarali smo o o opštoj situaciji u Bosni i Hercegovini. Željeli su čuti kako je mi vidimo. Ponovili smo stvari da je Izborni zakon vrlo važan za evropski put BiH jer je to jedan od uslova i prioriteta EU. Vlast sve čini da se to ne desi. Govorili smo i o izboru članova Predsjedništva. Po nama nije problema da se izostavi etnički prefiks”, poručio je Šarović.

Naglasio je kako su važne i tehničke izmjene Izbornog zakona ocijenivši kako strankama u vlasti to i smeta.

“Ja sam rekao Palmeru i Ajhorst da ne znaju s kim imaju posla. Da će se načekati. Da su ih sve slagali i da oni ne žele promjene jer njima ova situacija odgovara”, rekao je lider SDS.

Naveo je kako su njegove riječi “šokirale” predstavnike međunarodne zajednice.

“Bili su šokirani. Mnogo su manje šanse za promjenu Izbornog zakona nego što misle. Poručio sam im da se naoružaju velikim strpljenjem”, otkrio je Šarović.

(BN, foto-N1)

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here