Naslovna Izdvajamo Nebojša Vukanović: Nismo slučajno prvi na glasačkom listiću, jer prvi smo stali...

Nebojša Vukanović: Nismo slučajno prvi na glasačkom listiću, jer prvi smo stali nogom za vrat moćnicima

0

U najnovijem video obraćanju građanima Republike Srpskre narodni poslanik i predsjednik Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović dotakao se činjenice da će na predstojećim Opštim izborima 2022.god. prevashodni zadatak biti sačuvati glasove od krađe. Vukanović se dotakao još nekoliko tema, a evo šta je izjavio na svom youtube kanalu.

-Ništa nije slučajno. Prvi smo bili u mnogo čemu. Prvi smo počeli da obilazimo gradove i opštine po cijeloj Republici Srpskoj. Prvi smo, kako sam to obećao stali nogom za vrat tajkunima krupnog kapitala i moćnicima , štiteći radnike, bilo da se radi o Pađenima, Vukoju, Neškoviću ili Draškoviću, koji su kulučili radnike. Prvi smo ušli u otvoreni rat i front boreći se za prava radnika. Prvi smo skrenuli pažnju na užasan položaj Hercegovine, na puteve i katastrofalnu infrastrukturu ili nedostatak bilo kakvih investicija ili raseljavanje stanovništva. Prvi smo skrenuli pažnju da se pretvaramo u slijepo crijevo. Prvo smo išli u inostranstvo bilo da se radi o Švajcerskoj, Moskvi, Srbiji, Novom Sadu ili Crnogorskom primorju, kako bi otkrivali nekretnine, „taša-maša“ firme ili off-shor kompanije kojima je vlast pljačkala državu i prala novac.

-Zato nije čudo što je Lista za pravdu i red prva na glasačkom listiću za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine. Sreća prati hrabre i vrlo je važno da smo broj jedan, kao što je to bilo na Lokalnim izborima u Trebinju prije dvije godine. Građani dakle neće morati mnogo da traže. Sve što im je potrebno naći će na mjestu broj jedan na glasačkom listiću.-istakao je Vukanović a zatim u raspoloženom tonu nastavio.

-Primjećujem da su reakcije kod naših političkih protivnika zabrinjavajuće. Osjeti se da ljudi traže nešto istinski novo i drugačije, odnosno da su godine istinske borbe i bez kalkulisanja vratile nadu ljudima da postoje osobe koje se ne bore za lični interes i ne gledaju na politiku kao mogućnost da se lično obogate. Lično sam izgubio mnogo kao poslanik kroz razne sudske sporove, plaćao kazne i penale od sudova, CIK-a i grada Trebinja. Cijenim da smo ja i moji saborci pokazali djelima da se borimo za običnog čovjeka i za javni lični interes. Mi smo istinska avangarda i potpuno drugačiji od ostalih. Zato namjerno nismo pravili stranku, nego listu i pokret koji je istinski narodni pokret iza kojeg ne stoji nikakav krupni kapital.-izjavio je Vukanović i na kraju poručio.

-Sada je najvažnije, ključno, da organizujemo mrežu posmatrača da nas ne pokradu. „Spuštavah se ja na vaše uže, umalo se uže ne pretrže; Otada smo viši prijatelji, u glavu mi pamet ućeraste.“-kaže Njegoš. Dakle iskustva od ranijih godina nas uče a posebno od 2014.god da tamo gdje smo imali veliki broj posmatrača, rezultati su bili odlični. Tamo gdje nismo mogli zatvoriti biračka mjesta poput Nevesinja ili Bileće, nismo imali glasova. Ili recimo na prošlim izborima, kada sam u svim zabačenim selima oko Foče imao dosta glasova a u samoj Foči u centru grada, ni jedan, što je prosto nevjerovatno. Očigledno da se tu radilo izbornoj pljački. Dakle ne smijemo se oslanjati na sreću ili nečije povjerenje. Jednostavno moramo imati dovoljan broj posmatrača od Novog Grada do Trebinja. -izjavio je Vukanović, nakon čega je saopštio brojeve telefona svojih aktivista na terenu, kojima se potencijalne pristalice mogu javiti i pridružiti Listi za pravdu i red.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube