Naslovna Region Nedamo Kosovo, ni pedalj svoje zemlje

Nedamo Kosovo, ni pedalj svoje zemlje

0

Aleksandar Vučić predsjednik Srbije, kazao je danas da nikome neće dati Kosovo  ni pedalj Srbije.

Vučić je na promociji najmlađe klase oficira Vojske Srbije (VS) u Beogradu rekao da oni koji prijete Srbiji nikad „nisu razumjeli kolika je naša odlučnost i riješenost da čuvamo ono što je naše”.

Ponovio je da Srbija ostaje opredjeljena putu vojne neutralnosti i ocijenio da VS želi mir jer kako je rekao, niko od vojske ne zna bolje šta je rat.

– Samo vojska iz naroda je mogla da se veličanstveno brani i odbrani u Prvom i Drugom svjetskom ratu, na Košarama i Paštriku. Srbija svoju vojsku cijeni, zna šta joj vojska znači. Vidjeli smo to kad smo se borili protiv poplava i kad je trebalo na brzinu organizovati bolnice – kazao je Vučić na svečanosti.

U prve oficirske činove promovirano je 135 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA, a najbolji su dobili pištolje s posvetom.

Vojnu akademiju završilo je 118 kadeta i kadetkinja 142. i 143. klase Vojne akademije, među kojima je osam kadeta iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i jedan iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.