Naslovna Najnovije NEKA SE PRIPREMI HARKOV: Desetkovane elitne snage generala Sirskog, raste bes Ukrajinaca...

NEKA SE PRIPREMI HARKOV: Desetkovane elitne snage generala Sirskog, raste bes Ukrajinaca prema Zapadu!

0
Spekuliše se da bi moglo da dođe do veće ruske kontraofanzive ka zapadnim granicama Ukrajine i možda ka Harkovu. Recimo, Aleksandar Sladkov ruski ratni reporter, odavno tvrdi da će se desiti ofanziva na Harkov, ali sada to govore i ukrajinski mediji, izjavio je Igor Damjanović, ratni izveštač i dopisnik crnogorskog portala In4S, prilikom gostovanja u emisiji Luča, na kanalu Pravi odgovor.

Kako se upravo vratio iz Donbasa, on je rekao da je sneg, koji je pao na prostoru Odese, Kijeva, Zaporožja sve do Moskve, najveći unazad unazad 50 ili 70 godina.

– Neki to upoređuju sa 1941. godinom kada su tenkovi generala Guderjana zaustavljeni pred Moskvom. Prošlog ponedeljka je ukrajinsko Ministarstvo unutrašnjih poslova dalo saopštenje da je 20 civila poginulo usled vremenskih neprilika. I takva situacija je prisutna na Zaporoškom frontu, i tu je stvoreno zatišje. Ali na frontu kod Donjecka je slično vreme kao u Beogradu, i tu se vode borbe oko Avdejevke – istakao je Damjanović.

Kako je rekao, osvajanjem Avdejevke, Donjeck će biti bezbedniji, jer Ukrajinci neće moći da ga gađaju raketama kratkom dometa, kojih imaju u velikim količinama. On je istakao da su silne ukrajinske elitne snage izgubljene u pokušaja da povrate Bahmut.

– General Aleksandar Sirski, za kojeg govore da je mnogo bliži sa Vladimirom Zelenskim nego general Valerij Zalužni, pokušao je da vrati Bahmut. Taj grad je potpuno uništen, nema stambenog fonda, i verovatno nema života, ali oni su računali da bi tim povratkom doprineli padu morala ruske vojske, i podizanju morala ukrajinske. To se nije desilo, i desetkovane su mnoge elitne jedinice ukrajinske vojske – ukazao je on.

Damjanović je govorio i o napadima na Sergeja Bubku, predsednika Olimpijskog komiteta Ukrajine, koji nije osudio rusku invaziju, a brat mu živi u Donjecku.

Sem toga, govorio je o popisu u Crnoj Gori i izneo očekivanja da će se, kako smatra, pokazati da srpski jezik govori ubedljivo najviše građana, dok je izneo i prognoze o odnosu izjašnjavanja Srba i Crnogoraca. Takođe je kazao i prema kojim opozicionim listama u Srbiji gaji simpatije, a o svemu tome poslušajte u emisiji na kanalu Pravi odgovor.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube