Naslovna Izdvajamo „Neodgovornost ERS-a dovela do skuplje struje“

„Neodgovornost ERS-a dovela do skuplje struje“

0

Neodgovornost menadžmenta ERS-a, prekomjerno zapošljavanje, izvlačenje novca iz ovog preduzeća, predizborne aktivnosti vladajućeg režima, nakon izbora će plaćati građani koji su do izbora slušali priču o ekonomskom preporodu. Ko će se ekonomski preporoditi i na koje načine, ne znamo, ali narod to očigledno nije – navodi Krunić.

 

– I pored tvrdnji republičkih zvaničnika, kao i direktora Elektroprivrede Republike Srpske da neće doći do poskupljenja struje, ipak je potvrđeno da ćemo od 1. januara plaćati skuplju električnu energiju. Neodgovoran odnos rukovodilaca prema našem najvažnijem resursu doveo je do haosa u elektro-energetskom sektoru– rekao je član Predsjedništva PDP-a i delegat u Vijeću naroda Republike Srpske LJubiša Krunić.

Krunić podsjeća da, iako se ne saopštava tačna cijena, spekuliše cifrom poskupljenja i od 20%.

– Neodgovornost menadžmenta ERS-a, prekomjerno zapošljavanje, izvlačenje novca iz ovog preduzeća, predizborne aktivnosti vladajućeg režima, nakon izbora će plaćati građani koji su do izbora slušali priču o ekonomskom preporodu. Ko će se ekonomski preporoditi i na koje načine, ne znamo, ali narod to očigledno nije – navodi Krunić.

On kaže da smo od zemlje čiji je jedan od najznačajnijih resursa bila električna energija, postali zemlja koja daje milione na uvoz struje:

– Samo prošle godine je potrošeno oko 200 miliona KM na uvoz struje, čime su ERS i pridružena preduzeća postala nelikvidna i više se ne mogu ni kreditno zadužiti, što su do sada činili. Ko će vraćati njihove dugove, plaćati neodgovornost, neznanje i njihove izborne kampanje, odgovor ćemo dobiti vjerovatno već na januarskim računima za struju – poručuje Krunić.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube