Naslovna Najnovije Nermin Nikšić najavio da će biti premijer Federacije BiH

Nermin Nikšić najavio da će biti premijer Federacije BiH

0

U Konjicu je danas održan sastanak predstavnika političkih partija tzv. Osmorke i članova HDZ-a, nakon čega se lider SDP-a Nermin Nikšić obratio medijima.

Nikšić se prvo zahvalio svim današnjim učesnicima na vrlo eskpeditivnom radu. Razgovarali su o konstituisanju vlasti na BH i federalnom nivou, onome što se dešava u kantonalnim skupštinama i pokazali da dosadašnji razgovori teku vrlo dobro.

„Ono što želimo postići jeste da se u narednom periodu što prije formira vlast, najprije do Nove godine. Ono što ću reći jeste da je naša želja – u skladu sa mogućnostima – sve svoje aktivnosti ubrzati na tom polju“, kazao je Nikšić i potvrdio tvrdnje iz medijskih natpisa:

„Potvrdili smo ono što se u medijima već znalo – Borjana Krišto će biti predsjedavajuća Savjeta ministara, a Federaciju BiH ću voditi ja“, rekao je Nikšić.

Što se tiče ministara u SAvjetu ministara, potrebno je obaviti detaljne razgovore sa članovima SNSD-a, a Nikšić očekuje i da će i na tom polju doći do razgovora u što kraćem periodu.

„Ono što još jednom podvlačim i što je ključ jeste da ćemo imati vrlo detaljnije programe u odnosu na one prije i da će ljudi koji sjede na vlasti raditi i u punom kapacitetu kako bi građani osjetili da je došla nova vlast koja će raditi u interesu svih građana“, zaključio je Nikšić.

Nikšić je najavio da će on, kao premijer Federacije BiH, ali i Borjana Krišto, raditi u interesu da stvore bolju atmosferu, „atmosferu u kojoj će se sarađivati entitetski“, a da im ne pada na pamet da kopaju nove rovove.

(Klix.ba/Foto: Dnevni avaz)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube