Naslovna Najnovije Nešić o ostavci Lučića „On je primjer odgovornosti, izbjegao je štetu po...

Nešić o ostavci Lučića „On je primjer odgovornosti, izbjegao je štetu po interese Srpske“

0

Miloš Lučić je uradio ono što bi uradio svako odgovoran na njegovom mjestu. On je primjer odgovornosti, za razliku od nekih ljudi koji sjede u izvršnoj vlasti, iako imaju potvrđene optužnice, pa bih i njih pozvao da urade sve to što je uradio ministar Lučić.

To za Srpskainfo kaže predsjednik DNS, Nenad Nešić, komentarišući ponuđenu ostavku ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH, Miloša Lučića, nakon što je uhapšen po nalogu Tužilaštva BiH zbog sumnje u zloupotrebu službenog položaja.

Lučić je za ministra izabran na prijedlog DNS.

– Takođe, u svojoj ostavci koju nudi Savjetu ministara, Lučić i moli Savjet ministara da ga razriješi funkcije. Pokazao je i odgovornost prema Republici Srpskoj jer je poznata kompleksnost funkcionisanja Savjeta ministara BiH i poznato je da bi na čelo tog ministarstva došao bošnjački kadar, ekstreman u svakom pogledu. Gospodin Lučić je ponudio ostavku u Savjetu ministara te na taj način dao priliku da se RS odredi da li će prihvatiti ostavku ili će zadržati Lučića do kraja mandata, tj. do izbora novog Savjeta ministara, koje će se, prema pisanju medija, desiti brzo – kaže Nešić.

Prema njegovim riječima, Lučić se potrudio da ostavkom izbjegne bilo kakvu štetu po interese RS.

– Sada će Savjet ministara, gdje sjede srpski kadrovi i RS, imati priliku da se izjasne da li zadržati Lučića do kraja mandata ili prihvatiti njegovu ostavku, a sve vodeći računa o interesima RS. Želim još jednom da podsjetim da mnogi sjede u izvršnoj vlasti iako imaju potvrđene optužnice. Takvih ima i u Savjetu ministara BiH – zaključuje Nešić.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube