Naslovna Politika Nešić odlučio da zaštiti Jovanu Simović

Nešić odlučio da zaštiti Jovanu Simović

0

Danas me je u prostorijama Ministarstva bezbjednosti BiH posjetila gospođica Jovana Simović iz Pala, ističući tom prilikom da je, zbog čestitke koju je uputila na društvenim mrežama povodom 9. januara, Dana Republike Srpske, dobijala ozbiljne prijetnje iz Federacije BiH, objavio je na društvenim mrežama Nenad Nešić, ministar bezbjednosti BiH i predsjednik DNS-a.

– U razgovoru je istakla da je lavinu prijetnji na Instagramu i Tiktoku pokrenuo njen bivši trener, koji je od drugih tražio da dijele njenu fotografiju i da je zbog njenog postupka prozivaju. Koliko daleko su neki ljudi spremni da idu, pokazuje i činjenica da su na društvenim mrežama prozivani ne samo Srbi, već i Bošnjaci koji Jovani lajkuju fotografije i koji su, pod prijetnjama, morali da uklone sviđanja sa njenih objava.

Zbog toga sam nadležnim institucijama u Republici Srpskoj i Federaciji BiH poslao dopis u kojem tražim zaštitu za Jovanu Simović, ali i za sve naše građane koji su ovih dana izloženi prijetnjama na nacionalnoj osnovi jer slave svoj praznik, na šta, kao građani Republike Srpske, imaju puno pravo, kao što i Bošnjaci i Hrvati i svi građani imaju pravo da slave svoje praznike i niko nema pravo da zbog toga ugrožava bilo čiju ličnu bezbjednost – zaključio je Nešić.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube