Naslovna Najnovije Zloglasni ubica Zemunskog klana stiže u BiH

Zloglasni ubica Zemunskog klana stiže u BiH

0

Siniša Petrić zvani Zenica, koji u Španiji izdržava kaznu od 15 godina zatvora, tražio je da ostatak kazne odleži u BiH što mu je odobrio Okružni sud u Banjaluci, pa će biti prebačen u KPZ Foča.

Kako piše ”Raport” Petrić će 17. januara ove godine sletjeti u Sarajevo i biće upućen u KPZ Foča gdje će odležati ostatak kazne. Isti portal navodi da je u pitanju jedan od najmonstruoznijih ubica Zemunskog klana, koji važi za desnu ruku Luke Bojovića, kriminalca iz Srbije.

„Po molbi za transfer Okružnog suda u Banjaluci osuđenog Siniše Petrića, državljanina BiH, Ministarstvo pravde Španije je, u skladu s odredbama Еuropske konvencije o transferu osuđenih osoba, dostavilo dokumentaciju u svrhu priznanja španjolske presude i transfera osuđenoga u Bosnu i Hercegovinu s ciljem daljeg izdržavanja kazne zatvora izrečene u Španiji. Presudom Okružnog suda u Banjaluci broj: 11 0 K 025897 19 Kv-p od 11.02.2020. godine, priznata je presuda 3. Ođela kaznenog vijeća Nacionalnog suda Španjolske broj: 00032/2014 od 22.12.2014. godine i osuđenom je izrečena jedistvena kazna zatvora u trajanju od 14 godina, s tim da izvršenje preostalog dijela izrečene zatvorske kazne nastupa 2027. godine“, navode iz Ministarstva za pomenuti portal.

Petrić je bio nedostupan nadležnim organima Srbije, a pravosudne institucije te države su zamolnicom zatražili preuzimanje izvršenja kazne zatvora u trajanju od 15 godina, izrečene presudom Okružnog suda u Subotici od 30.07.2007. godine, zbog počinjenih više djela „teški slučajevi razbojničke krađe i razbojništva, nedozvoljeno držanje i nošenje oružja“.

Okružni sud u Banjaluci presudom broj: 11 0 K 025897 23 kv 2 od 01.02.2023. godine preuzeo izvršenje navedene kazne zatvora i izrekao jedinstvenu kaznu zatvora Siniši Petriću u trajanju od 15 godina.

Dakle, nakon što osuđeni Siniša Petrić izdrži kaznu zatvora po navedenoj presudi Okružnog suda u Banjaluci, kojom je preuzeto izvršenje kazne zatvora izrečene u Španiji isti će nastaviti sa izdržavanjem zatvorske kazne u trajanju od 15 godina po navedenoj presudi Okružnog suda u Banjaluci, kojom je preuzeto izvršenje kazne zatvora izrečene u Srbiji, piše ovaj portal.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube