Naslovna Najnovije Nešić pozvao opoziciju na zajednički protest

Nešić pozvao opoziciju na zajednički protest

0
Predsjednik DNS-a Nenad Nešić pozvao je opozicione partnere u Višegradu da zajedno organizuju protest protiv, kako je naveo, “referendumske krađe” i preduzmu sve pravne radnje kako bi “lopovi odgovarali za krađu, a volja naroda bila zaštićena”.

“Jasno je da Mladen Đurević želi da bude vječan, ali u Višegradu su vječne jedino Drina i na njoj ćuprija. Ljudski me čude članovi RIK-a koji brutalno ruše vladavinu prava i otimaju glasove ne bi li sačuvali Đurevića, čak i po cijenu da se sami nađu pred licem pravde. Prvo su retroaktivno promijenili Pravilnik o sprovođenju referenduma, što je potpuno nezakonito i neustavno. Promijenili su ga da bi jedini na svijetu nevažeće listiće računali kao listiće protiv opoziva. I to im je bilo malo da sačuvaju Đurevića, pa su odlučili da ponište sve glasove poštom”, objašnjava Nešić.

Lider DNS-a ističe da se u Višegradu brani vladavina prava i demokratski poredak:

“Ako danas dopustimo da nasiljem RIK-a ponište volju naroda u Višegradu, sutra će nam cijela Republika Srpska biti Višegrad. Članovi RIK-a za svoja (ne)djela zato moraju krivično odgovarati i tražimo njihovu hitnu smjenu. A Đuroviću poručujemo da dobro razmisli o Njegoševim riječima: ‘Kome snaga leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovještvom’. Naša snaga leži u volji naroda, pravu i pravdi, i neka bude siguran da ćemo odbraniti volju naroda”, poručio je Nešić.

(SB)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube