Naslovna Izdvajamo NEŠIĆ protiv PROTESTA OPOZICIJE: Ugrožavaju Srpsku, moraju se poštovati institucije

NEŠIĆ protiv PROTESTA OPOZICIJE: Ugrožavaju Srpsku, moraju se poštovati institucije

0
Predsjednik DNS-a Nenad Nešić rekao je, povodom najavljenih novih protesta opozicije u Banjaluci, da je to legitimno demokratsko pravo izražavanja nezadovoljstva, ali da radikalizacija protesta predstavlja ugrožavanje prava drugih i da se moraju poštovati institucije Republike Srpske.

Nešić je rekao i da dalja radikalizacija političke situacije donosi političke poene dijelovima opozicije, ali i da ugrožava Republiku Srpsku.

– U trenutku kada političko Sarajevo želi da nam uzme sve, dužnost svakog političkog aktera je da svojim postupcima jača Republiku Srpsku i njene institucije – naveo je Nešić.

On smatra i da su SDS i PDP obraćanjem Centralnoj izbornoj komisiji BiH tražeći ponovno brojanje glasova imali povjerenje u ovu instituciju, iako su bili svjesni da odlukom CIK-a ne mogu svi biti zadovoljni.

– /Potpredsjednik PDP-a Igor/ Crnadak je više puta naglašavao da odluku CIK-a svi moraju poštovati. Poslije 20 dana dobili smo tu odluku i zato što se nekome ne sviđa oni je sada ne poštuju – rekao je Nešić za Srnu.

TESTNA REKLAMA

On je izrazio nadu da će nakon potvrđivanja rezultata izbora vlast u Republici Srpskoj biti izabrana, jer je to, kako je rekao, u interesu Republike Srpske i njenih građana.

Nešić je naglasio i da se moraju poštovati institucije Republike Srpske i BiH, kao i da njihovo nepoštovanje predstavlja anarhiju.

On je pozvao političke aktere u Republici Srpskoj da poštuju institucije Srpske, Ustav i zakone, navodeći da je zadatak svih, a pogotovo predsjednika da čuva Republiku Srpsku i njene institucije.

Dešavanja u Bijeljini

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube