Naslovna Najnovije Nešto se ozbiljno komeša: Zelenski smijenio još jednog visokog funkcionera

Nešto se ozbiljno komeša: Zelenski smijenio još jednog visokog funkcionera

0

Da se u ukrajinskom vrhu nešto opasno komeša jasno je svima, a to potvrđuje i vijest da je ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski otpustio zamjenika šefa Spoljne obavještajne službe Ukrajine Aleksandra Tarasovskog.

Kako prenose ruski mediji, razlog za otkaz nije naveden, ali „Izvestija“ podsjeća da Kijev radi na borbi protiv korupcije kako bi se uskladio sa zahtjevima koji stoje pred potencijalnim članicama ЕU.

Za sada nije poznato ko će popuniti njegovo mjesto.

Ukrajinski „Unian.net“ podsjeća da se Tarasovski na poziciji zamjenika šefa Spoljne obavještajne službe nalazio od januara prošle godine.

Prije toga, radio je na različitim funkcijama u bezbjednosnoj službi Ukrajine, Državnoj službi za specijalne komunikacije i zaštitu informacija Ukrajine i Spoljnoj obavještajnoj službi Ukrajine.

Ove godine u septembru, Vlada Ukrajine, podsjetimo, smijenila je čak šest zamjenika ministra odbrane i državnog sekretara tog ministarstva.

Početkom ovog mjeseca, smijenjen je i Viktor Horenko, komandant specijalnih snaga Ukrajine, koji se na toj funkciji nalazio od jula 2022.

Ukrajinski mediji ranije su prenosili i da Ministarstvo odbrane razmatra nova otpuštanja u Oružanim snagama. Na listi koju su tada objavili ukrajinski mediji bio je i pomenuti Tarasovski, koji je smijenjen sinoć, a osim njega spominjali su se i Sergej Najev i Tatjana Ostaščenko.

Ipak, MO Ukrajine demantovalo je tada ove tvrdnje.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube