Naslovna Najnovije Neum: Buknuo veliki požar, vatra se bliži kućama

Neum: Buknuo veliki požar, vatra se bliži kućama

0

U poslijepodnevnim satima na širem području Neuma požar je zahvatio borovu šumu uslijed čega, zbog veliko dima, blokirana i saobraćajnica u blizini jedinog bosanskohercegovačkog grada na moru, tačnije na ulazu u grad iz pravca Stoca.

Prema prvim informacijama s terena i tvrdnjama Profesionalne vatrogasne jedinice Neum, vatra je zahvatila veliku površinu uslijed čega je otežano i njeno gašenje.

„Apokalipsa, neka nam je Bog na pomoći“, ističe se na stranici PVJ Neum.

Prema informacijama Civilne zaštite Neum, požar je na ovom području izbio jutros u 10 sati u blizini sela Gradac, a vatra je zahvatila travu i nisko rastinje.

Veliki problem predstavlja i činjenica da se vatra približila kućama pa je u ovim trenucima prioritet vatrogasaca odbrana domova. U ispomoć neumskim vatrogascima došle su ekipe iz Slanog, Stona, Mostara i Čapljine, javlja Srna.

Požar u Neumu ujedno je samo jedan od mnogih koji su u posljednjem periodu aktivni na području Hercegovine.

Vatrogasci duž cijelog područja Hercegovine u posljednjih nekoliko sedmica borili su se s nizom požara, uključujući i onaj na Boračkom jezeru, na Blidinju, ali i na području istočne Hercegovine gdje je naročito teška situacija bila na području Bileće.

Klix

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube