Naslovna Društvo Nevesinjka Jana Đerić zlatna u muškom sportu

Nevesinjka Jana Đerić zlatna u muškom sportu

0

Mlada Jana Đerić, članica nevesinjskog Kik-boks kluba „Velež“ osvojila je danas zlatnu medalju na takmičenju „Balkan best fighters“ koje se održavalo u Nišu, od 4. do 6. decembra ove godine. Ovo je samo jedna u nizu medalja koje je mlada Nevesinjka osvojila ove godine.

Prije petnaestak dana Jana je proglašena najboljom kadetkinjom na državnom Prvenstvu Srbije u disciplini K1 za kadete, juniore i seniore koje se održavalo isto u Nišu. Nešto ranije, u novembru ove godine, na Evropskom prvenstvu u Budvi, na kome su učestvovali kik bokseri iz 39 zemalja, Jana je nastupala kao državna reprezentativka i osvojila je bronzanu medalju. Talentovana Nevesinjka je u aprilu ove godine postala juniorska prvakinja Srbije u disciplini K1 u kategoriji do 56 kg kada je savladala reprezentativku Srbije Jovanu Marković iz Uba.

Za period od 3 godine aktivnog bavljenja sportom, Jana može biti i više nego zadovoljna ostvarenim rezultatima. Osim što pobjeđuje svoje protivnike u ringu, Jana pobjeđuje i predrasude da žene ne mogu biti jednako uspješne u sportu kojim dominiraju muškarci. Za Janu kik box nije samo sport. Kaže da je to njen život.

Zagorka Grahovac

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: