30.7 C
Banja Luka

NIJE MOGAO PROTIV SVOJE ZVEZDE Mihajlović odbio da nastupi za Lacio na “Marakani” i postao heroj

Fudbalski svijet je zatekla je vijest o preranom odlasku Siniše Mihajlovića, koji je preminuo u 53. godini života nakon duge borbe sa opakom bolešću.

Mihajlović će ljubitelji fudbala pamtiti kao velikog majstora fudbala sa razornom ljevicom i kao neponovljivog izvođača slobodnih udaraca koje je izvodio gotovo kao penale.

Posebno će ostati u sjećanju navijača Crvene zvezde sa kojom je osvojio titulu klupskog prvaka Evrope i svijeta, a svoju ljubav prema crveno-bijelim bojama nastavio je da iskazuje i po napuštanju “Marakane”.

Zbog toga je oduvijek bio obožavan među navijačima Zvezde, a njegov potez iz sezone 2002/2003 i dalje se prepričava.

Naime, Zvezda je tada u kvalifikacijama za Kup UEFA eliminisala Kairat, potom u prvom kolu Kjevo, a onda je za rivala dobila rimski Lacio za koji su tada nastupali Siniša Mihajlović i Dejan Stanković.

Očekivao se spektakl, svi su se pitali kako će Deki i Siniša odigrati protiv svog voljenog kluba ali na kraju oni nisu ni kročili na teren. Jednostavno, nisu mogli.

Mihajlović i Stanković su obje utakmice (1:0 u Rimu, 1:1 u Beogradu) presjedili na klupi, a na revanš meč istrčali su u dresovima Crvene zvezde i bacili ih navijačima koji su ih gromoglasno pozdravili.

To svedoči kolika je njihova ljubav prema Zvezdi, a svakako će ovaj porez biti vječno upamćen od strane navijača crveno-bijelih.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here