Naslovna Najnovije Niko ne može da nas iznenadi – Niko ne može očekivati da...

Niko ne može da nas iznenadi – Niko ne može očekivati da će njegove agresivne namere prema našoj zemlji ostati bez posledica

0

Ničije agresivne namere prema Rusiji neće ostati bez posledica, saopštila je predsednica Saveta Federacije Valentina Matvijenko.

„Ruska vojska spasava ne samo svoju zemlju, već i celo čovečanstvo od pretnje nacizma i radikalnog nacionalizma“, rekla je ona, a prenosi portal Vostok.

„Oružane snage Rusije ni po čemu nisu inferiorne u odnosu na najbolje armije na svetu, čak ih i prevazilaze. Reč je o stručnoj obučenosti vojnog osoblja, o kvalitetu naoružanja i vojne opreme, o mogućnosti njegove upotrebe i fizičkoj spremi i snazi duha. Niko ne može da nas iznenadi. Niko ne može očekivati da će njegove agresivne namere prema našoj zemlji ostati bez posledica“, napisala je ona na svom blogu na sajtu Saveta Federacije, posvećenom predstojećem Danu pobede, prenose RIA Novosti.

Prema njenim rečima, uverljiv dokaz za to je specijalna vojna operacija u Ukrajini, tokom koje, kako je navela Matvijenko, ruska vojska spasava ne samo svoju zemlju, već i celo čovečanstvo od pretnje nacizma i radikalnog nacionalizma.

Kako je primetila, Rusija ne gaji sopstvenu superiornost nad drugima i ne formira sliku neprijatelja od čitavih zemalja i naroda.

Zato danas u Ukrajini vojnici i oficiri ruske vojske čine sve da razaranja svedu na najmanju moguću meru, kako bi sprečili smrt i stradanje civilnog stanovništva. Kao što vidimo, sveljudskost duše ruskog čoveka, njegova sposobnost da odgovori na bol svakog stradalnika, kao što je naš veliki pisac Fjodor Dostojevski govorio – oni nisu otišli, oni su sada sa nama. Oni su u najkulturnijem i najmoralnijem kodeksu ruskog naroda“, navela je Matvijenko.

Istovremeno, kolektivni Zapad je, prema njenim rečima, zapravo napustio nasleđe sopstvenih velikih humanista koji su govorili o dobroti, ljubavi prema svim ljudima, prema celom čovečanstvu i verovali u sopstvenu isključivost.

„Možemo samo da se nadamo da će Evropa ipak pronaći nove humaniste. A to neće zahtevati još jedan svetski masakr“, zaključila je Matvijenkova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: