Naslovna Izdvajamo Ništa od izručenja Dragana Vučetića, pušten na slobodu

Ništa od izručenja Dragana Vučetića, pušten na slobodu

0

Praktično da su nestale sve šanse da Dragan Vučetić bude izručen Bosnu i Hercegovinu, nakon što se bivši direktor propalog poduzeća Nikola Tesla i savjetnik Milorada Dodika nakon boravka u Bugarskoj ponovno vratio u Njemačku. Ovo najbolje pokazuje koliko su vlast i institucije doista željele da Vučetić bude izručen i odgovara za milijunske malverzacije, smatraju naši sagovornici.

Ministarstvo pravde BiH mjesecima je od Bugarske tražilo izručenje Dragana Vučetića iako se još od 9. veljače nalazi u Njemačkoj.

Gradski sud u Sofiji prekinuo je 4. aprila postupak za izručenje Vučetića Bosne i Hercegovine. Ove informacije otkrili su novinari portala Kapital u suradnji s kolegama iz Bugarske.

Koliko je domaćim institucijama zaista stalo da Vučetić bude izručen, najbolje dokazuje ponašanje Ministarstva pravde BiH.

S obzirom da je Vučetić državljanin Njemačke, iz opozicije pitaju da li ovo praktično znači da je postupak njegove ekstradicije okončan?

Vučetić je 2012. obećavao masovnu proizvodnju elektroautomobila i rad tekstilnih pogona. Iako je i tada iza sebe imao niz propalih projekata, vlast predvođena SNSD-om je nesebično podržavala njegove aktivnosti za čije zaduženje su date državne garancije.

Zbog toga su milijune maraka ukradenog i pronevjerenog novca vraćali građani Republike Srpske.

(BN)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube