Naslovna Politika Nivo podaništva SNSD prema HDZ prešao svaku granicu

Nivo podaništva SNSD prema HDZ prešao svaku granicu

0

– Za SNSD su očigledno interesi oni koje im kao takve servira HDZ. Možda su u zapadnoj Hercegovini navikli na išarane znakove, pošto se u kantonima sa hrvatskom većinom ćirilica ne može vidjeti, ali nivo podaništva koju SNSD ispoljava ka HDZ-u je prešao svaku granicu – navela je Pekićeva.

Iako je prijedlog zakona poslanika Damira Arnauta, koji sadrži odredbe o kažnjavaju precrtavanja jednog od dva službena pisma na saobraćajnim znakovima, izglasan u Predstavničkom domu, danas je na sjednici Doma naroda prijedlog da se to razmatra po hitnom postupku oborio SNSD, sa svojim partnerima iz HDZ.

Budući da znamo da se u praksi najčešće dešava da se precrtava ćirilica, došli smo do apsurdne situacije da o ćiriličnom pismu više brine Arnaut nego „srpska“ reprezentacija predvođena SNSD-om – rekla je Mira Pekić, poslanik PDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Pekićeva kaže da su poslanici PDP-a u Predstavničkom domu vodeći se i nacionalnim interesima koje čini i zaštita ćiriličnog pisma, kao i bezbjednošću u saobraćaju, podržali ovaj prijedlog.

– Ali za SNSD su očigledno interesi oni koje im kao takve servira HDZ. Možda su u zapadnoj Hercegovini navikli na išarane znakove, pošto se u kantonima sa hrvatskom većinom ćirilica ne može vidjeti, ali nivo podaništva koju SNSD ispoljava ka HDZ-u je prešao svaku granicu – navela je Pekićeva.

Inaču, Damir Arnaut na tviter nalogu danas je objavio da je tokom ove rasprave o dnevnom redu dok je on govorio „čuo da Dragan Čović (HDZ) od Nikole Špirića traži da SNSD glasa protiv zakona o zabrani šaranja ćirilice“,

„Dragan okom, Špira skokom, otrči da Sredoju Noviću (SNSD) i Lazaru Prodanoviću (SNSD) da instrukcije i vrati se na raport. Hitni postupak pao“, istakao je Arnaut u objavi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: