Naslovna Izdvajamo Njemačka poslanica: Nije li NATO vodio rat protiv Jugoslavije kršeći međunarodno pravo,...

Njemačka poslanica: Nije li NATO vodio rat protiv Jugoslavije kršeći međunarodno pravo, bombardujući civile, televizijske stanice – raspustite ubilački vojni pakt

0

Poslanica stranke „Ljevica“ u njemačkom Bundestagu Sevim Dagdelen pozvala je na raspuštanje NATO Alijanse, jer je, kako je navela, svijetu neophodan mir.

Dagdelenova je na Tviteru objavila video-snimak svog izlaganja u Budenstagu, tokom kojeg je govorila o “mitovima o NATO-u koje šire određene zapadne zemlje i njihovi mediji, tvrdnjama da je to odbrambena Alijansa”.

„Nije li NATO taj koji je vodio rat protiv Jugoslavije kršeći međunarodno pravo, bombardujući civile, televizijske stanice, kinesku ambasadu? Nije li to isti NATO koji je 20 godina bio u Avganistanu, uzrokujući smrt više stotina hiljada civila i čineći ratne zločine? Zar se sve to zove odbrana?“, upitala je Dagdelenova.

Ona je navela da je drugi mit da je NATO savez demokratije i vladavine prava, što je, kako je istakla, istorijska laž.

„Treći mit je kako NATO brani ljudska prava, i to u vrijeme kada u zatvoru Gvantanamo i dalje traju mučenja zatvorenika, ili kada se osnivač ‘Vikiliksa’ Džulijan Asanž u Americi suočava sa zatvorskom kaznom od 175 godina, jer je u javnost iznio ratne zločine Vašingtona“, rekla je Dagdelenova, a prenosi „Sputnjik“.

Kako je naglasila, „ko god postane članica NATO-a, gubi demokratski suverenitet, jer Amerika uvijek hegemonski sprovodi svoje interese.

„Ulaskom u NATO žrtvujete socijalnu sigurnost svog stanovništva politikom velikog naoružavanja“, kazala je Dagdelen, pa obrazložila:

„Svako peto dijete u Nemačkoj suočeno sa siromaštvom, ali budžet za vojsku neprestano raste, što je sramota“, rekla je poslanica u Bundestagu.

Istakla je i da je krajnje je vrijeme da se „raspusti ubilački vojni pakt“.

„Poslije 78 godina, vrijeme je da Amerika povuče svoje vojnike, uključujući nuklearno oružje iz Njemačke. Potreban nam je mir, a ne NATO“, zaključila je Dagdelenova.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube