Naslovna Rusija Njemački „leopardi“ stigli u Ukrajinu, jedan već potopljen? /VIDEO/

Njemački „leopardi“ stigli u Ukrajinu, jedan već potopljen? /VIDEO/

0

Ruski diverzantski odred nije mogao da potisne tenk pa ga je potopio u močvaru na hersonskoj liniji fronta, rekao je oficir dobrovoljačkog bataljona.

Ruska vojska izvještava da su njemački tenkovi „leopard“ koje je Zapad isporučio Kijevu već počeli da dejstvuju na frontu kod Hersona. Ruska diverzantska grupa zarobila je i potopila u blatu njemačko borbeno vozilo koje ukrajinska vojska koristi, rekao je za „RIA Novosti“ oficir dobrovoljačkog bataljona „Soko“ sa kodnim imenom „Bik“.
„Priču o diverzantskom odredu koji je zarobio ‘leoparda’ su nam ispričali saborci sa kojima smo u kontaktu. Nisu mogli da ga potisnu pa su ga utopili u močvaru. Činjenica je, ‘leopardi’ su već tu u gostima“, rekao je on.

Pritom, kako je naveo oficir, ruski lovci su primjetili da ukrajinske trupe uveliko koriste njemačke sisteme protivvazdušne odbrane. Pretpostavlja se da njima upravljaju njemački vojnici, dodao je.
„Činjenica da su njemački tenkovi pronađeni na frontu kod Hersona sugeriše da ukrajinska komanda i njihovi zapadni nalogodavci, najvjerovatnije, ne mogu da odluče o pravcu glavnog udara njihove hvaljene kontraofanzive, ako do nje i dođe“, rekao je vojni ekspert Ivan Konovalov za „Sputnjik“.
Prema njegovim riječima, hersonska linija fronta je najnezgodnija za „leoparde“, s obzirom na prirodu terena i vodenu barijeru. Zato vojni ekspert nije isključio mogućnost da su se tenkovi pojavili tamo kako bi odvukli pažnju od pravih planova ukrajinske vojske.
„Ratna magla se pojačala, i ukrajinski generalštab i oni njihovi britanski i američki savetnici pokušavaju da je zgusnu. Dakle, ništa se ne može isključiti. Da bi skrenuli pažnju, mogu da prebace malu grupu samo na ovu liniju fronta da bi se izazvale ruske snage čije bi dejstvo, kako im se čini, oslabilo u drugim pravcima“, primjetio je Konovalov.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube