Naslovna Najnovije Nova kriptovaluta na pomolu

Nova kriptovaluta na pomolu

0

Tehnološki gigant PaiPal priprema se za lansiranje sopstvenog kripto tokena, potvrdila je kompanija.

„Istražujemo stabilcoin; ako i kada budemo odlučili da krenemo napred, mi ćemo, naravno, blisko sarađivati sa relevantnim regulatorima“, rekao je Blumbergu šef odjeljenja za kriptovalute PejPala Hoze Fernandes da Ponte.

Kompanija razmatra stvaranje „stabilnog novca“ – kriptovalute koja ima „podršku“ dekretnog novca (bez materijalnog pokrića) ili robe.

PejPalove planove otkrio je programer Stiv Moser koji je naveo da će „PejPal koin“ biti podržan dolarom.

Portparolka PejPala rekla je da se trenutno razmatra pokretanje sopstvene kriptovalute i da će se o imenu i karakteristikama razgovarati kada digitalni novčić bude spreman za predstavljanje.

Ovo nije prvi korak ka prihvatanju kripto tehnologije za PejPal, koji je nedavno lansirao nove funkcije za kupovinu, držanje i plaćanje digitalnim novcem.

Osim PejPala, i drugi tehnološki giganti razmatraju stvaranje sopstvenih kriptokoina. Rebrendirane Meta Platforme, ranije poznate kao Fejsbuk, pomažu u Diemu, koji je „rođen“ 2020. godine nakon što je Fejsbukovo odjeljenje za kriptovalute Libra objavilo novo ime i organizacionu nezavisnost od kompanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: