Naslovna Izdvajamo Nova ruska taktika: Pogledajte na koji način se štite strateški bombarderi

Nova ruska taktika: Pogledajte na koji način se štite strateški bombarderi

0

Rusi su pokazali domišljatost u borbi protiv ukrajinskih dronova.

Najnovije satelitske snimke zabilježile su neobičan prizor u vazdušnoj bazi Engels-2, koja se nalazi otprilike 700 km od granice s Ukrajinom.

Čini se da je najmanje jedan strateški bombarder Tupoljev Tu-95 prekriven automobilskim gumama kako bi ih zaštitili od napada.

Snimke je na platformi X, bivšem Twitteru objavio ukrajinski bloger Tatarigami_UA

„Rusi su još jednom pokazali inovativnost. Ovo je satelitska snimka strateškog bombardera Tu-95 prekrivenog automobilskim gumama. Po njihovom mišljenju, to bi trebalo zaštititi strateške bombardere od bespilotnih letjelica“, piše Tatarigami_UA.

Iako razlog za pokrivanje krila i dijela gornjeg trupa bombardera nije u potpunosti jasan, pretpostavlja se da je riječ o ruskoj zaštiti od napada dronova, piše vojni portal theavionist.com.

Gume bi trebale apsorbirati napad malih dronova, sprječavajući ih da eksplodiraju pri nakon kontakta sa avionom. Mogu služiti i za zaštitu spremnika goriva u krilima od šrapnela u slučaju eksplozije drona.

Korištenje automobilskih guma na krilima bombardera izgleda kao improvizovana vrsta obrane protiv dronova, uvedena nakon nedavnog napada ukrajinskih dronova na vazdušnu bazu Kresty.

BONUS

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube