Naslovna Društvo Novaković: Obezbijedili smo paketiće za svu djecu do 6 godina iz Istočne...

Novaković: Obezbijedili smo paketiće za svu djecu do 6 godina iz Istočne Ilidže

0

JU „Centar za kulturu i informisanje“ Istočna Ilidža pokrenuo je prošle godine Nikoljdanske svečanosti, manifestaciju za najmlađe stanovnike ove opštine.

Direktor Centra za kulturu i informisanje Božidar Novaković kaže da sada već tradicionalno Centar uz podršku opštine Istočna Ilidža organizuje Nikoljdanske svečanosti u sklopu kojih će biti organizovana podjela paketića svoj djeci iz Istočne Ilidže uzrasta do 6 godina, odnosno rođenoj u periodu od 01. 01. 2017. godine do 14. 12. 2022. godine.

Kao i prethodne godine mališani iz Istočne Ilidže će imati priliku da se druže i slikaju sa Svetim Nikolom, glumac Dječijeg pozorišta Republike Srpske Saša Terzić će obradovati naše mališane prikazom Svetog Nikole, a kočije kojima će se sutra voziti ulicama naše opštine upotpuniće slavski doživljaj Nikoljdana.

U četvrtak, 15. decembra 2022. godine u jutarnjim časovima će biti organizovana podjela paketića djeci u predškolskim ustanovama „Nova radost“, „Mašin svijet“ i „Igra mi je hrana“, a potom istog dana od 17.00 časova u Sportskoj sali u Kasindolu vršiće se podjela paketića djeci koja ne pohađaju predškolske ustanove, a uzrasta su do 6 godina.

Sva djeca koja ne preuzmu paketiće u Sportskoj sali u Kasindolu i vrtićima moći će to učiniti u prostorijama Crvenog krsta Istočna Ilidža, u Ulici Ive Andrića, na Dobrinji 4 od petka 16. decembra 2022. godine u periodu od 9.00-13.00 časova .
Potrebno je da roditelji na dodjelu paketića ili prilikom preuzima istih u prostorijama Crvenog krsta ponesu na uvid zdravstvenu knjižicu ili rodni list djeteta.

Za djecu u predškolskim ustanovama identifikacioni dokumenti nisu potrebni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: